Αθλητισμός

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Βαλλιάνειος Αγώνας Δρόμου-Έτρεξαν όλοι για την Ειρήνη!

888views

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω κορωνοϊού ο επετειακός 10ος Βαλλιάνειος Αγώνας Δρόμου στην κεντρική πλατεία Βαλλιάνου στο Αργοστόλι, ένας αγώνας που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πλέον θεσμός για την πόλη μας και την Κεφαλονιά γενικότερα.

Ο Βαλλιάνειος Αγώνας Δρόμου τα προηγούμενα χρόνια λάμβανε χώρα τον Μάρτιο αλλά φέτος οι διοργανωτές Διονύσης Φωκάς, Κατερίνα Φωκά και Ευαγγελία Σαμόλη αποφάσισαν να τον πραγματοποιήσουνε την ημέρα της Πρωτομαγιάς θέλοντας να δώσουν ένα συμβολικό χαρακτήρα στην εκδήλωση με σύνθημα “Τρέχουμε για την Ειρήνη” με αφορμή τον πόλεμο που συνεχίζεται στην Ουκρανία.

Οι συμμετοχές έφτασαν τις 130 ενώ καθόλου δεν τους πτόησε η ψιλή βροχή που άρχισε να πέφτει με ένταση αμέσως μετά την εκκίνηση των αθλητών. Πριν την εκκίνηση βραβεύθηκε η πολυπληθέστερη ομάδα που δήλωσε συμμετοχή και αυτή ήταν μέλη της ΟΝΝΕΔ με τον Πρόεδρο Νικηφόρο Κουλουμπή να παραλαμβάνει το κύπελλο και την τιμητική πλακέτα από τα χέρια του Διονύση Φωκά.  Αμέσως μετά λευκά μπαλόνια αφέθηκαν ελεύθερα στον ουρανό συμβολίζοντας την ειρήνη.

Η διαδρομή ήταν καθορισμένη από προηγούμενες χρονιές ενώ υπήρχαν και αρκετές αλλαγές στον τερματισμό. Παρουσιαστής όπως κάθε χρονιά ο δημοσιογράφος Σάκης Βούτος φορώντας ένα υπέροχο μπλε χαβανέζικο πουκάμισο. Μουσικά “έντυσε” την όλη διοργάνωση ο Χρόνης Πολίτσης. Όλα κύλησαν ομαλά και μπορούμε να πούμε ότι η διοργάνωση παρόλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν λόγω καιρού στέφθηκε με επιτυχία. Μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν για την διοργάνωση της φετινής αθλητικής εκδήλωσης.

Πρώτος τερμάτισε ο Χρήστος Στεφανάτος για τους άντρες με δεύτερο τον Σταύρο Τουλάτο και τρίτο τον Αναστάσιο Κωνσταντάτο ενώ για τις γυναίκες την αψίδα πέρασε πρώτη η Ανδριάννα Βασιλάτου,  δεύτερη τερμάτισε η Κατερίνα Καραμπέτσου και αμέσως μετά η Μαρία Καπατσώρη. Όλοι οι συμμετέχοντας βραβεύτηκαν με μετάλλια με τις απονομές να κάνουν ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Σαμούρης και ο υπεύθυνος για ζητήματα Πολιτισμού Βίκτωρ Ρουχωτάς.

Και του χρόνου!

 

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.