ΚοινωνίαΠολιτική

Με επιτυχία η συνεστίαση της Τομεακής Επιτροπής Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ

249views

ΤΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ  ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ στην αίθουσα Capitol.

Στο χαιρετισμό που απεύθυνε ο Γιάννης Κουρούκλης μέλος της Τομεακής Επιτροπής, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Όλο το προηγούμενο διάστημα το Κόμμα μας και η ΚΝΕ, είτε αυτοτελώς, είτε μέσω των μελών και στελεχών του στο πλαίσιο του εργατικού κινήματος, μαζί με δεκάδες οπαδούς και φίλους, δώσαμε και δίνουμε τη μάχη ώστε ο λαός να μην σκύψει το κεφάλι. Να ξεπεράσει τις αυταπάτες, το φόβο, να μην απογοητευτεί. Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα προσπαθούν να εξασφαλίσουν το πώς θα το βάλουμε κάτω, το πώς θα κατεβάζουμε τον πήχη των απαιτήσεών μας όλο και περισσότερο. Θέλουν να εξασφαλίσουν ότι ο εργάτης θα αποδέχεται για μια ζωή να δουλεύει για ψίχουλα, να ζει χωρίς δικαιώματα και να λέει και ευχαριστώ. Όλες αυτές οι εξελίξεις αποτελούν τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι την πολιτική της κυβέρνησης δεν την καθορίζουν ούτε τα συνθήματα, ούτε οι διακηρύξεις. Την πολιτική της κυβέρνησης την καθορίζουν οι στόχοι της τάξης των κεφαλαιοκρατών, που βρίσκεται στην εξουσία, που έχει τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια της, για να έχουν όσο γίνεται περισσότερα κέρδη οι ίδιοι. Δεν υπάρχει μέτρο που να ψηφίζεται και να υλοποιείται αυτήν την περίοδο, που να μην αποτελεί, είτε άμεσα είτε έμμεσα, απαίτηση, επιδίωξη και ανάγκη των ομίλων του κεφαλαίου»

«Η εξωτερική πολιτική, εξυπηρετεί τη γεωστρατηγική αναβάθμιση προς όφελος των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, εν μέσω πολύ επικίνδυνων ανταγωνισμών που προκάλεσαν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Σε αυτό τον πόλεμο έχει εμπλέξει η κυβέρνηση τη χώρα με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, με την αποστολή στρατιωτικού υλικού και όχι μόνο.

Είναι αυτό το ίδιο το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά παρακολουθήσεις, «Πάτσηδες», και Καιλήδες καθώς όλα τα αστικά κόμματα υπηρετούν τη στρατηγική του κεφαλαίου, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δηλαδή αυτή της καπιταλιστικής ανάπτυξης που είναι το «θερμοκήπιο» των σκανδάλων»

«Η σημερινή εκδήλωση έχει στόχο να υλοποιήσει το σύνθημα «τραγουδάμε και αγωνιζόμαστε». Γιατί πέρα από αγώνα η εργατική τάξη και ο λαός πρέπει να παίρνουν ανάσες, δύναμη μέσα από τη δικιά τους ψυχαγωγία και διασκέδαση. Με τα λαϊκά τους τραγούδια, τον λαϊκό τους αγνό πολιτισμό που βγήκε μέσα από τους αγώνες τους και την ζωή τους, ώστε να εμπνέεται και για την συνέχεια, που από ότι φαίνεται χρειάζεται να βρούμε περίσσια δύναμη για να ανταποκριθούμε».

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.