Πολιτική

Εισηγησης της Λαικής Συσπείρωση προς το Δημ. Συμβ. Δήμου Ληξουρίου σχετικά διαμαρτυρία του ΑΟ Ποσειδώνα για άνιση μεταχείριση από τη Διοίκηση του Κολυμβητηρίου Αργοστολίου

113views

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ Α.Ο. ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Υπόψην:

  • κ. Δημάρχου Ληξουρίου

  • Κ. Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου

Υιοθετώντας την πρόσφατη διαμαρτυρία του συλλόγου Α.Ο. Ποσειδώνα, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην χρήση των εγκαταστάσεων του μοναδικού κολυμβητηρίου στο νομό μας λόγω του απαράδεκτου «Κανονισμού λειτουργίας Κλειστών και Ανοιχτών Αθλητικών Εγκαταστάσεων» του Δήμου Αργοστολίου, σας καλούμε να εισαγάγετε την συγκεκριμένη διαμαρτυρία-καταγγελία ως θέμα ημερήσιας διάταξης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Καλούμε επίσης το Δ. Συμβούλιο να πάρει θέση για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι απαράδεκτες προβλέψεις του παραπάνω κανονισμού, στην λειτουργία ενός από τους πιο ενεργούς συλλόγους στο Δήμο μας και τον μοναδικό στον ναυταθλητισμό, αφού σύμφωνα με αυτόν, τα «Σωματεία που δεν έχουν την έδρα τους στον Δήμο Αργοστολίου κατατάσσονται σε Β’ προτεραιότητα, παίρνοντας ώρες προπόνησης σε ποσοστό μόνο μέχρι 15% των συνολικά διαθέσιμων ωρών (ή περισσότερες, εφόσον έχουν καλυφθεί πλήρως οι ανάγκες των τοπικών σωματείων) και καταβάλουν την τριπλάσια δαπάνη ανά ώρα σε σχέση με τα Σωματεία του Δήμου Αργοστολίου» κ.α.

Οι παραπάνω απαράδεκτες προβλέψεις του συγκεκριμένου κανονισμού και άλλες ακόμη, εκτός του ότι βρίσκονται στην κατεύθυνση της εμπορευματοποίησης των αθλητικών εγκαταστάσεων φορτώνοντας μεγάλο κόστος στους συλλόγους και τους αθλητές, βρίσκονται και σε κατάφωρη αντίθεση με την ισότιμη μεταχείριση αθλητών και συλλόγων, που θα έπρεπε να έχουν, στο μοναδικό κολυμβητήριο στο νομό που εδρεύει στο Αργοστόλι.

Με βάση τα παραπάνω απαιτούμε να παρθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να αρθούν όλες οι παραπάνω καταχρηστικές αποφάσεις για τον Α.Ο. Ποσειδώνα Ληξουρίου και να γίνει κατανοητό σε όλους, ότι το κολυμβητήριο του Αργοστολίου δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί όχι μόνον τους πολίτες του Δ. Αργοστολίου, αλλά όλους τους Κεφαλλονίτες αθλητές. Εξάλλου ο ΑΟ Ποσειδώνας Ληξουρίου, έχει και πολλούς αθλητές από το Δήμο Αργοστολίου .

Τα παραπάνω καθώς και το κείμενο διαμαρτυρίας του Α.Ο. Ποσειδώνα που το επισυνάπτουμε, παρακαλούμε να αποτελέσουν την εισήγηση του θέματος στο Δ.Σ.

Ληξούρι, 10-11-2022

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ληξουρίου

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.