Πολιτική

Εισήγηση για λήψη μέτρων για το κολυμβητήριο Αργοστολίου

164views

Εισήγηση για λήψη μέτρων για το κολυμβητήριο Αργοστολίου

Τα  προβλήματα που αντιμετωπίζει το μοναδικό  κολυμβητήριο  στην Κεφαλονιά  στο Αργοστόλι, είναι πολλά και οξυμμένα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσκολίες  στην σωστή και επαρκή  λειτουργία του.

Οι κατασκευαστικές αστοχίες και ελλείψεις ,  η χρόνια εγκατάλειψη  και οι σημειακές μικρές μόνο παρεμβάσεις  από όλες  τις Δημοτικές  και Περιφερειακές αρχές αλλά και τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, έχουν δημιουργήσει  δύσκολες συνθήκες στην απρόσκοπτη  και ασφαλή χρήση του από τους αθλητές, τους προπονητές  τους φιλάθλους και γενικότερα από όσους  συμπολίτες μας  το χρησιμοποιούν.

Πιο συγκεκριμένα,

  • Η «καρδιά» του κολυμβητηρίου οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, απαιτούν άμεσα σοβαρή συντήρηση , ή ακόμη και αντικατάσταση, εφόσον λόγω παλαιότητας και ελλιπούς συντήρησης, είναι υπό κατάρρευση.  Οι πεπαλαιωμένοι και φθαρμένοι ηλεκτρικοί πίνακες και δίκτυα,  η υπολειτουργία μίας από τις δύο αντλίες θερμότητας με κίνδυνο λόγω υπερφόρτωσης  να καταστραφεί, προβλήματα στις άλλες μηχανολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις κ.α., δημιουργούν δυσκολίες και κινδύνους για αθλητές και προπονητές .
  • Τα τελευταία χρόνια  εκκρεμεί απαράδεκτα  η αντικατάσταση των 16 (8 +8) βατήρων,  δημιουργώντας   λειτουργικά και  άλλα ζητήματα ασφάλειας  για τους αθλητές .  Στο χώρο της πισίνας επίσης, απαιτείται αντικατάσταση των εσχαρών υπερχείλισης αλλά και των διαδρομών της πισίνας για λόγους λειτουργικότητας και ασφάλειας.
  • Η μικρή πισίνα δεν λειτουργεί καθόλου δημιουργώντας αδιέξοδα στο «φυτώριο» των μικρών αθλητών και των αρχαρίων, που κυρίως την χρησιμοποιούν.
  • Η απουσία των παραπετασμάτων από την πλευρά της θάλασσας δημιουργεί ένα δύσκολο και επικίνδυνο περιβάλλον για αθλητές- προπονητές , αφού είναι άμεσα εκτεθειμένοι στον αέρα και στο κρύο, ιδιαίτερα τον χειμώνα.
  • Οι εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης των αθλητών, ντουζ, λουτρά, τουαλέτες , πόρτες, απαιτούν άμεσα εκσυγχρονισμό ώστε να υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις υγιεινής ασφάλειας αλλά και αισθητικής .
  • Απαιτείται επίσης η στέγαση του χώρου των εξεδρών, αφού αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα για τους θεατές, γονείς και φιλάθλους που είναι αναγκασμένοι να εκτίθενται σε πολύωρη παραμονή στον ήλιο και στις άλλες καιρικές συνθήκες

Όλα τα παραπάνω είναι προφανές ότι δυσχεραίνουν και  δημιουργούν δύσκολες συνθήκες στους αθλητές και προπονητές των συλλόγων που έχουν δοξάσει τα αθλήματα του υγρού στίβου και έχουν τιμήσει τον τόπο μας επανειλημμένα με πανελλαδικές αλλά και παγκόσμιες διακρίσεις.  Η προσφορά τους βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τις συνθήκες που βιώνουν στον χώρο προπόνησης και αποδεικνύεται στην πράξη,  ότι χωρίς την αυτοθυσία των ίδιων αλλά και των γονέων  και των ελάχιστων εργαζομένων στο κολυμβητήριο που δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους, καμιά επίδοση και τίποτε άλλο δεν θα υπήρχε.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά στην πράξη, ότι μια ακόμη λαϊκή ανάγκη αυτή της απρόσκοπτης και ασφαλούς χρήσης του κολυμβητηρίου αλλά και της άθλησης της νεολαίας συνθλίβεται στις μυλόπετρες της πολιτικής του «κόστους- οφέλους» της Ε.Ε,  που ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ  ως κυβερνήσεις και τοπικές αρχές, υλοποιούν κατά γράμμα εξοικονομώντας κονδύλια για να επιδοτήσουν τους ομίλους και τα συμφέροντά τους.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε άμεσα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να επιλυθούν τα παραπάνω προβλήματα και να υπάρξει ασφάλεια και λειτουργικότητα του κολυμβητηρίου για αθλητές προπονητές γονείς και φιλάθλους.

 

  • Να αντικατασταθούν οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.
  • Να τοποθετηθούν άμεσα οι 16 νέοι βατήρες.
  • Να λειτουργήσει επιτέλους η μικρή πισίνα .
  • Να τοποθετηθούν παραπετάσματα από την πλευρά της θάλασσας για την προστασία από αέρα και κρύο.
  • Να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης των αθλητών, ντουζ, λουτρά, τουαλέτες κλπ.
  • Να υπάρξει στέγαση του χώρου των εξεδρών.

Η επισκευή όλων των παραπάνω θα δημιουργήσει εκτός των άλλων και τις προϋποθέσεις να μπορούν οι εγκαταστάσεις να χρησιμοποιούνται σε διασυλλογικές και άλλες πανελλαδικές και διεθνείς διοργανώσεις,  με προστιθέμενη αξία την δημοφιλία και την χρήση των αθλημάτων του υγρού στίβου από ακόμη περισσότερους νέους και νέες του νομού μας.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 23/6/2022                       Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αργοστολίου

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.