Αθλητισμός

Δυσαρέσκεια Γεράσιμου Βεργωτή για την ματαίωση των “Βεργωτείων”: Είχα ζητήσει εδώ και δύο χρόνια αλλαγή του ταρτάν”

281views
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ:
“ΕΙΧΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΑΡΤΑΝ”
 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΡΤ
……………………………………………..
 
          Είναι αλήθεια ότι παραξενεύτηκα. Ο…κακός χαμός έχει γίνει με την ακύρωση των “Βεργωτείων” και ο Γεράσιμος Βεργωτής απών! Λαϊκά δικαστήρια έχουν ξεκινήσει και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος “Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή” πουθενά! Όλα αυτά μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι, όταν ο Γεράσιμος με πήρε τηλέφωνο από το Βουκουρέστι όπου ζει μόνιμα και κουβεντιάσαμε αρκετή ώρα. Είπαμε πολλά. Θα σάς μεταφέρω μία περίληψη της συζήτησης, ενδεικτική της άποψης του για το ζήτημα. Παρά την πίκρα του, πάντως, διατήρησε χαμηλούς τόνους. Τον διακρίνουν, άλλωστε, η ευγένεια και η διακριτικότητα.
 
-Ερ: κ. Βεργωτή, θα θέλαμε το σχόλιο σας για την ακύρωσης της σημαντικής αθλητικής διοργάνωσης.
-Απ: “κ. Γιαννόπουλε, στ` αλήθεια είμαι αρκετά πικραμένος για την εξέλιξη αυτή. Τα “Βεργώτεια” αγαπήθηκαν απ` όλους τους φίλους του Στίβου πανελλαδικά και είχαν τοποθετηθεί στο Διεθνές Καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ. Τόσο εγώ, όσο και άλλα μέλη της οικογένειας Βεργωτή στενοχωρηθήκαμε με τη μη διεξαγωγή των αγώνων”.
 
-Ερ: Πώς κατά τη γνώμη σας, φθάσαμε στο σημείο αυτό; Γιατί μιλάμε για πισωγύρισμα…
-Απ: Είναι αλήθεια ότι εδώ και δύο χρόνια είχα ενημερώσει την Δημοτική Αρχή για την ανάγκη αλλαγής του ταρτάν. Ξέραμε ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση κι ότι κάποια στιγμή δεν θα μπορούσαν να γίνουν οι αγώνες. Απ` ότι αποδείχτηκε δόθηκε προτεραιότητα σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου. Σε άλλα αθλητικά έργα κι όχι στο Δημοτικό Στάδιο του Αργοστολίου, που είχε σοβαρό πρόβλημα με το ταρτάν”…
 
-Ερ: Είναι βαριά ήττα, πάντως, για τον Αθλητισμό της Κεφαλονιάς η ματαίωση των “Βεργωτείων”.. Θα συμφωνήσετε;
-Απ: Θέλαμε όσο τίποτε άλλο να γίνουν οι αγώνες. Εφέτος, μάλιστα, που συμπληρώνονται τα εβδομήντα χρόνια από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953, είχαμε σκοπό να δώσουμε ώθηση στα “Βεργώτεια” με παράλληλες εκδηλωσεις Πολιτισμού. ‘Ηταν μία ευκαιρία να θυμηθούν οι παλαιοί και να μάθουν οι νεότεροι για την ιστορία του Δημοτικού Σταδίου “Ανδρέας Βεργωτής”, που κατασκευάστηκε από μέλη της οικογένειας Βεργωτή και δόθηκε στον κόσμο της Κεφαλονιάς για ‘Αθληση, Υγεία και Ψυχαγωγία. Είχαμε σκοπό να κάνουμε αρκετά πράγματα σε επίπεδο Αθλητισμού και Πολιτισμού λόγω της συγκυρίας με την επέτειο των 70 χρόνων από τους σεισμούς”.
 
ΕρΠολλοί είπαν ότι τα “Βεργώτεια” θα μπορούσαν να γίνουν στο Ληξούρι, όπως το 2018. Τι λέτε;
-Απ: “Χωρίς να μπω σε πολλές λεπτομέρειες, σάς λέω ότι στο επίπεδο Διεθνών Διοργανώσεων που είχε τοποθετήσει ο ΣΕΓΑΣ τους αγώνες αυτούς , δεν θα μπορούσαν τα “Βεργώτεια” να γίνουν στο Ληξούρι λόγω συγκεκριμένων αυστηρών προδιαγραφών και απαιτήσεων”.
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.