Κοινωνία

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα από το Δήμο Αργοστολίου για τοποθέτηση πλαστικής περίφραξης από την πλευρά του δρόμου στον Κούταβο για την προστασία των πτηνών

260views

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΒΟΥ

Αργοστόλι 11/4/2023

Aγαπητοί συμπολίτες,

Δυστυχώς και η δεύτερη προσπάθεια μας, όπως ζητήσατε, για τη τοποθέτηση πλαστικής περίφραξης στη πλευρά του δρόμου στη Κούταβο για τη προστασία των πτηνών από τα διερχόμενα οχήματα δεν ευδοκίμησε.

Σε μία επιστολή (παρατίθεται από κάτω) η οποία βρίθει από αίολα και βεβιασμένα επιχειρήματα , ο υπογράφων αντιδήμαρχος κ. Σαμούρης ισχυρίζεται ότι η προηγούμενη περίφραξη που κατέστρεψε ο Ιανός δεν είχε αποτέλεσμα. Πρώτο ψέμα αφού κανένα ζώο δεν έχασε τη ζωή του όσο αυτή υπήρχε. Προκαλεί θυμηδία το επιχείρημα που καταθέτει ότι είναι οικόσιτα, λες και έχει σημασία εάν αφέθηκαν εκεί από κάποιον συμπολίτη μας για άγνωστο λόγο ή κατέβηκαν από τον ουρανό. Σημασία έχει ότι και αυτά θεωρούνται πλέον αδέσποτα και εκ του νόμου τη προστασία αυτών έχει ο Δήμος.

Ακολούθως αλλάζει σκοπό και μας λέει ότι μια μεγαλύτερη περίφραξη θα ήταν πιο αποτελεσματική, ενώ δεν κάνει δεκτό το αίτημα για μια μικρότερη 30 περίπου μέτρων. Παρόλα αυτά, ούτε αυτό υλοποιεί.

Φαιδρό επίσης είναι το επιχείρημα ότι δεν επιτρέπονται οι περιφράξεις σε παράκτια περιοχή. Τι να πούμε άραγε για τα εργοτάξια, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες πλησίον της λίμνης. Η απαγόρευση αναφέρεται σε μόνιμες περιφράξεις , αυτές δηλαδή που εμποδίζουν τη διέλευση των ανθρώπων προς τη λίμνη. Εδώ αντιθέτως εμποδίσουμε το ζώο, το οποίο δεν έχει τη δική μας λογική, να εισέλθει στο οδόστρωμα κα να σκοτωθεί. Επιπλέον, ουδόλως εμποδίζει τη προσπέλαση προς τη λίμνη αφού θα είναι πολύ μικρή σε μήκος. Επιπροσθέτως, επειδή τοποθετείται σε επικίνδυνο σημείο , λόγω μικρής ορατότητας και του μεγάλου αριθμού με μεγάλη ταχύτητα διερχομένων οχημάτων αυτή αποτρέπει τους περιπατητές και τα παιδιά που βρίσκονται στη περιοχή να διασχίσουν το δρόμο από το σημείο αυτό για να βρεθούν απέναντι. Όσον για το θέμα της αισθητικής, είναι πρόδηλο ότι υπάρχει δυνατότητα να αντιμετωπιστεί αλλά και να βελτιωθεί

Η προτροπή του κ. Σαμούρη προς τις φιλοζωικές οργανώσεις θυμίζει τη προσφιλή του τακτική να μεταβιβάζει ακέραιη τη δική του ευθύνη στους άλλους, μαζί με το άλγος και άχθος που αυτή φέρει.

Επίσης καταθέτει και την ιδέα να σπρώξουμε τα ζώα προς τη νότια περιοχή, δηλωτική της άγνοιας, καθότι αυτή η ενέργεια θα εκτοπίσει τα υπάρχοντα ενδημικά η μεταναστευτικά πουλιά. Μάλιστα, τμήμα του χώρου που υποδεικνύει έχει αφεθεί στη νομή των προβάτων που ανεξέλεγκτα εισέρχονται στη περιοχή.

Όσον αφορά στη γνωστή επωδό περί έλλειψης προσωπικού είναι ένα θέμα που δεν ενδιαφέρει το πολίτη ο οποίος παρατηρεί την προκλητική αδιαφορία του Δήμου σε ότι έχει να κάνει με τα ζώα. Χαρακτηριστικό αυτού είναι ότι στην ηλεκτρονική σελίδα αιτημάτων των πολιτών, ίσως είναι ο μοναδικός δήμος που δεν έχει στις επιλογές κατηγορία για τα αδέσποτα.

Τέλος, δηλώνουμε ότι για οποιοδήποτε ατύχημα με ζώο ακέραιη την ευθύνη φέρει ο Κ. Σαμούρης .

Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΣΜΑΤΟΣ

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.