Πολιτική

Ανεξήγητη (;) η στάση της και η πολιτική της πρακτική. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «η αγοραπωλησία στα ορεινά της Ζακύνθου είναι ιδιωτική υπόθεση».

141views

Ανεξήγητη (;) η στάση της και η πολιτική της πρακτική.

Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «η αγοραπωλησία στα ορεινά της Ζακύνθου είναι ιδιωτική υπόθεση».

25/10/2022

Αμετανόητη και προκλητική η περιφερειάρχης κ. Κράτσα-συνεχίζει να απέχει από οποιαδήποτε δήλωση καταδίκης της ψευδό-αγοραπωλησίας των 14500 στρεμμάτων στα ορεινά της Ζακύνθου.

Ταυτόχρονα συνεχίζει να αρνείται την υποχρέωση της ΠΙΝ να παρέμβει ως Πολιτική Αγωγή στην εν εξελίξει ποινική διαδικασία εναντίον των επτά προσώπων που έχουν παραπεμφθεί με το 3189/2022 βούλευμα για να δικαστούν στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Αθηνών έχοντας προκαλέσει, μεταξύ άλλων ζημία 17,5 εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.

Αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσε σε σχετική επερώτηση της ΑΝΑΣΑ στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την 23/10/2022.

Περιφερειάρχης:        Πρόκειται για ιδιωτική διαφορά και ιδιωτική αγοραπωλησία.

                                       Δεν γνωρίζω σε πιο στάδιο βρίσκεται η δικαστική διερεύνηση.

                                       Μια τέτοια επένδυση θα βοηθούσε την Ζάκυνθο.

                                       Δεν έχει η ΠΙΝ έννομο συμφέρον, δεν είμαστε δημόσιο.

                                       Δεν ασχολούμαι με την υπόθεση, δεν αφορά στην περιφέρειά μας.

Για μια ακόμη φορά η ζακυνθινής καταγωγής κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου τοποθετείται απέναντι από τα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής, της εκκλησίας, του δήμου και της ίδιας της περιφέρειας.

Η στάση της συγκάλυψης που ακολουθεί σ’ αυτό το τεραστίων διαστάσεων για τα τοπικά δεδομένα σκάνδαλο είναι ανεξήγητη και δημιουργεί ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν, ιδιαίτερα όταν επικρέμαται η κατηγορία για απιστία κατά το άρθρο 390 του ΠΚ.

Είναι προφανές ότι σε συνδυασμό με την δημόσια στήριξη που παρείχαν με μεγάλη ευκολία κυβερνητικά στελέχη στην ψευδό-επένδυση, με την πρόσφατη χρηματοδότηση των κλεπταποδόχων από το υπουργείο ανάπτυξης για άλλες «αναπτυξιακές» πρωτοβουλίες, οι δεσμοί των «αρίστων» σε κυβέρνηση και ΠΙΝ με την αμαρτωλή pimana και τα παρακλάδια της είναι ισχυροί.

Η ΑΝΑΣΑ δεσμεύεται ότι μόλις της δοθεί η δυνατότητα θα κινηθεί νομικά και πολιτικά για την οριστική ακύρωση της ψευδό-αγοραπωλησίας και την επιστροφή του 14% της ζακυνθινής γης στους πραγματικούς της ιδιοκτήτες.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.