Μουσική & ΧορόςΠολιτισμός

Ύστερα από κοινή πρωτοβουλία δύο μαέστρων, θα συμμετέχει και η εκκλησιαστική χορωδία του Ληξουρίου στον εορτασμό του Αγίου Γερασίμου

211views

Μια καινούρια  παράδοση  φαίνεται να  δημιουργείται στα μουσικά εκκλησιαστικά δρώμενα των εορτών του Αγίου μας με πρωτοβουλία των ίδιων των  μαέστρων των εκκλησιαστικών χορωδιών.

Είναι γνωστό σε όλους τους  Κεφαλονίτες ότι τα τελευταία 35 χρόνια  η παράδοση  θέλει τη γνωστή εκκλησιαστική Κεφαλληνιακή  Χορωδία που έχει έδρα το Αργοστόλι, υπό την καθοδήγηση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου να  αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τις ψαλτικές υποχρεώσεις  των ακολουθιών της παραμονής και της ημέρας της εορτής του μοναστηριού του Αγίου Γερασίμου .

Στο φετινό εορτασμό , ύστερα από κοινή πρωτοβουλία  των δύο μαέστρων , θα συμμετέχει και η εκκλησιαστική  χορωδία του Ληξουρίου  υπό την καθοδήγηση του κου Νικόλαου Βάλσαμου.

Είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του πανηγυριού του μοναστηριού των τελευταίων 60 και πλέον χρόνων ,  Ληξούρι και Αργοστόλι θα ενώσουν τις χορωδιακές τους δυνάμεις  προκειμένου τη σημαντική αυτή ημέρα για το νησί μας ,   οι επισκέπτες , προσκυνητές αλλά και οι Κεφαλλήνες απανταχού της γης που παρακολουθούν τις ακολουθίες μέσω διαδικτύου , να  απολαμβάνουν το Κεφαλληνιακό ψαλτικό ιδίωμα στην κατά το δυνατόν  αρτιότερη εκδοχή του στις μέρες μας.

Ο Μητροπολίτης κ.Δημήτριος δέχθηκε με μεγάλη χαρά, ικανοποίηση και αισιοδοξία αυτή την κοινή προσπάθεια  των δύο  αρχηγών των εκκλησιαστικών χορωδιών του Αργοστολίου και του Ληξουρίου.

 

(συν: φωτο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος – Νικόλαος Βάλσαμος )
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.