Πολιτική

Ψηφίστηκε η Τροπολογία για την ενίσχυση των λογαριασμών ρεύματος και την εισφορά των παραγωγών ενέργειας -Τι ανέφερε ο Βουλευτής Παναγής Καππάτος

239views

 

Ψηφίστηκε η Τροπολογία για την ενίσχυση των λογαριασμών ρεύματος και την εισφορά των παραγωγών ενέργειας -Τι ανέφερε ο Βουλευτής Παναγής Καππάτος

 

Ψηφίστηκε τη Πέμπτη 26/05  το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά στη θέσπιση του «Εθνικού Κλιματικού Νόμου».

Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος αναφέρθηκε στη Τροπολογία σχετικά με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών καθώς και την έκτακτη εισφορά στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ανέφερε πως πρόκειται για ελάφρυνση των οικιακών καταναλωτών που είδαν τις ασταθείς γεωπολιτικές συνθήκες να επιβαρύνουν  το κόστος του ρεύματος χαρακτηρίζοντας τη παρέμβαση ως την επιβεβαίωση όσων επισημάνθηκαν στο πρόσφατο Συνέδριο της ΝΔ: «Δίπλα σε κάθε Πολίτη – κανένας αδύναμος μόνος του».

Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η χώρα μας αποκτά -για πρώτη φορά- ένα πλήρες και συνεκτικό νομικό πλαίσιο σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή και την ανάγκη προσαρμογής στη κατεύθυνση της κλιματικής ουδετερότητας.

Στο πλαίσιο αυτό ο  κ. Καππάτος ανέφερε πως πρόκειται για πρωτοβουλία που συνδέεται την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία  επισημαίνοντας ότι βασική προϋπόθεση για την εφαρμογή του νόμου με επιτυχία είναι η συμμετοχή των πολιτών  στην υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής για την κλιματική αλλαγή.

«Πρωτοβουλίες όπως το Εθνικό Παρατηρητήριο και η υιοθέτηση της Ετήσιας Έκθεσης Προόδου απαντούν στο εύλογο αίτημα για αξιολόγηση του βαθμού συμμετοχής των πολιτών», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Αναλυτικά, η παρέμβαση του Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Καππάτου, βρίσκεται στο σύνδεσμο που ακολουθεί: https://bit.ly/3M0c9jG

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.