Οικονομία

Ψήφισμα διαμαρτυρία του Επιμελητηρίου-Ζητάνε την άμεση κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής

189views

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ KEΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Αξιότιμοι κύριοι,

Με αφορμή τις υπέρογκες χρεώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης διεξήγαγε διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο και ανέλαβε πρωτοβουλία ενιαίας διαβούλευσης με εκπροσώπους ενώσεων και εμπορικών συλλόγων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, καθώς και εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου των νησιών μας.

Με το κάτωθι συνημμένο ψήφισμα απευθυνόμαστε σε εσάς, με την ελπίδα της ΆΜΕΣΗΣ παρέμβασής σας για την επίλυση ενός πολύ σοβαρού ζητήματος, τις υπέρογκες χρεώσεις στους λογαριασμούς παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίοι επιβαρύνουν τους επαγγελματίες των νησιών μας.

Ειδικότερα το ψήφισμα διαμαρτυρίας μας έχει ως ακολούθως:

ΨΗΦΙΣΜA

Θέμα: Ρήτρα αναπροσαρμογής- Άμεση Κατάργηση.

 

Με αφορμή τις υπέρογκες χρεώσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος εκφράζουμε έντονα την διαμαρτυρία μας για τους αδιαφανείς και παράνομους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρέυματος.

Η εισαγωγή της ρήτρας αναπροσαρμογής, που εμφανίζεται στα τιμολόγια της πλειοψηφίας των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας εισήχθη μονομερώς, είναι αδιαφανής και άδικη, ενώ κυμαίνεται από μερικά λεπτά του ευρώ έως και αρκετές δεκάδες ευρώ.

Οι πρακτικές αυτές είναι παράνομες, αδικαιολόγητες και καταδικαστέες, έγιναν χωρίς την πρότερη ενημέρωση των επαγγελματιών και καταναλωτών, οι οποίοι τελικώς πλήττονται ανεπανόρθωτα.

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ

  1. Τα συναρμόδια Υπουργεία να παρέμβουν νομοθετικά και να προβούν σε ΑΜΕΣΗ κατάργηση των “Ρυθμιζόμενων Χρεώσεων”, των ρητρών αναπροσαρμογής και των λοιπών Χρεώσεων, ώστε να αποκατασταθούν οι άδικες και υπερβολικά υψηλές χρεώσεις που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των καταναλωτών επαγγελματιών, που αποτελούν κλάδο άμεσα πληττόμενο.
  2. Τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να υποχρεώσει τους προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος να αναπροσαρμόσουν τους λογαριασμούς που αποστέλλουν στους καταναλωτές, ώστε να είναι αναλυτικοί, σαφείς, κατανοητοί, πλήρεις και να εμπεριέχουν όλες τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την κατανόησή τους.
  3. Τις Ενώσεις των Εμπόρων και Επαγγελματιών Κεφαλονιάς και Ιθάκης να υποστηρίξουν τα μέλη τους.

Προσδοκώντας στην αποφασιστική σας διαμεσολάβηση για να δρομολογηθεί λύση.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.