Πολιτική

Υποβάθμισης του Μαντζαβινάτειου συνέχεια!

204views

Υποβάθμισης του Μαντζαβινάτειου συνέχεια!

Όλα τα τελευταία χρόνια το Μαντζαβινάτειο, όπως και οι άλλες δομές υγείας του νομού (Γ. Ν. Νοσοκομείο Αργοστολίου, Κέντρα Υγείας, Αγροτικά Ιατρεία, ψυχική υγεία, ΕΚΑΒ)), συστηματικά υποβαθμίζεται κάτω από το βάρος της πολιτικής εμπορευματοποίησης της υγείας, όπως προβλέπει το “νέο Ε.Σ.Υ.” στα πλαίσια των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η παραπάνω πολιτική, ακολουθούμενη πιστά από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και συμπληρώνοντας η μια την άλλη , επιφύλαξαν σε αυτό το ιστορικό νοσοκομείο «ιδιαίτερη» μεταχείριση επιβάλλοντας μια βίαιη υποβάθμισή του μέσα από τις τραγικές ελλείψεις στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και μέσα από τη κτηριακή του εγκατάλειψη. Τουλάχιστον από το 2012 και μέχρι σήμερα, επιβλήθηκε μεγάλη μείωση της οργανικότητάς του, αποψίλωση του προσωπικού του (Ιατρικού και Νοσηλευτικού) πάνω από το 60%, διαρκείς μετακινήσεις του εναπομείναντος προσωπικού, εφημερίες επισκεπτών ιατρών, κλείσιμο της μοναδικής παθολογικής κλινικής του, εμπλοκή στην κτιριακής επισκευής του με την σκανδαλώδη ανοχή της κυβέρνησης και ενώ ο εργολάβος έχει ήδη εγκατασταθεί εδώ και αρκετά χρόνια (!!!) κ.α.

Τελευταίο επεισόδιο στη συνέχεια της υποβάθμισής του, αποτελεί η παραίτηση του ιατρού ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ. Στη συγκεκριμένη παραίτηση ουσιαστικά εξαναγκάστηκε ο συμπολίτης μας ιατρός αφού, η επικίνδυνη για την υγεία και την ίδια του τη ζωή περιπέτεια, δεν αντιμετωπίστηκε από τους υπεύθυνους με την αυτονόητη ευαισθησία, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ήδη εντατικοποιημένη εργασία, που τόσο ο ίδιος αλλά και όλο το προσωπικό υποβάλλεται, λόγω της τραγικής υποστελέχωσης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, έχοντας λάβει κατ΄ επανάληψη αρκετές πρωτοβουλίες απέναντι στην συνεχή υποβάθμιση του Μαντζαβινάτειου και έχοντας θέσει στο Δημ. Συμβούλιο για πολλοστή φορά το θέμα, καλεί σήμερα όλους τους υπεύθυνους να προβούν σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιστρέψει ο συγκεκριμένος ιατρός στην θέση του και να ανακληθεί η παραίτησή του. Να διευκολυνθεί επίσης στην εργασία του, όπως επιβάλλεται από το ήδη διαπιστωμένο πρόβλημα της υγείας του, αλλά και με δεδομένη την εντατικοποίηση που βιώνει ο ίδιος και όλο το προσωπικό, ώστε να μην χάσει το Μαντζαβινάτειο άλλον ένα υπερπολύτιμο Ιατρό.

Παρακαλούμε το παραπάνω θέμα κατεπειγόντως να συζητηθεί στο Δημ. .Συμβούλιο

Ληξούρι 14/11/2022 Οι Δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.