ΚοινωνίαΠολιτική

Υπεγράφη από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων  η σύμβαση για τα επείγοντα έργα αποκατάστασης  των καταστροφών του «Μπάλλου» στην Κέρκυρα

317views

Υπεγράφη από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

 η σύμβαση για τα επείγοντα έργα αποκατάστασης

 των καταστροφών του «Μπάλλου» στην Κέρκυρα

 

  • Το κόστος των απαραίτητων μελετών και οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν, συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), θα καλυφθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, έπειτα από σχετική απόφαση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

 

  • Οι απαιτούμενες εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε Πέραμα, Αγίους Δέκα, Σταυρό και Βιρό και ως προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου ορίστηκαν οι δώδεκα (12) μήνες

 

  • Πριν λίγες ημέρες το Ελεγκτικό Συνέδριο απεφάνθη θετικά ως προς την έγκριση της σχετικής σύμβασης για την εκτέλεση των απαιτούμενων έργων στις πληγείσες περιοχές της Κέρκυρας με τον χαρακτήρα του «κατ’ επείγοντος» αποδεχόμενο το σκεπτικό και την τεκμηρίωση της Περιφερειακής Αρχής

 

 

Υπεγράφη από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, σε ειδική εκδήλωση στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Αυγούστου 2022, η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΛΑΒΩΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΑ», προϋπολογισμού 1.500.000 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) από την ανάδοχο εταιρεία «SUPERIOR P.C. ΙΚΕ».

 

Στη Συνέντευξη Τύπου παρουσίασαν το εν λόγω θέμα, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Τεχνικών Έργων, Μανώλης Ορφανουδάκης, ενώ παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, Νίκος Μουζακίτης. Για την ανάδοχο εταιρεία το «παρών» έδωσε ο νόμιμος εκπρόσωπός της, Κωνσταντίνος Φατούρος.

 

Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση των καταστροφών, οι οποίες προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Μπάλος» στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας τον περασμένο Οκτώβριο. Ειδικότερα, οι περιοχές, στις οποίες θα λάβουν χώρα οι εργασίες αποκατάστασης, οι οποίες θα ξεκινήσουν άμεσα, είναι οι εξής: Πέραμα (στα σημεία Αύρα και Καρίνα), Άγιοι Δέκα, Σταυρός και Βιρός.

 

Υπογραμμίζεται ότι τόσο το κόστος των απαραίτητων μελετών, όσο και οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν, συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), θα καλυφθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, έπειτα από σχετική απόφαση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

 

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν λίγες ημέρες το Ελεγκτικό Συνέδριο απεφάνθη θετικά ως προς την έγκριση της σχετικής σύμβασης για την εκτέλεση των απαιτούμενων έργων στις πληγείσες περιοχές της Κέρκυρας με τον χαρακτήρα του «κατ’ επείγοντος» αποδεχόμενο το σκεπτικό και την τεκμηρίωση της Περιφερειακής Αρχής για τις διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στην Κέρκυρα από την έντονη κακοκαιρία «Μπάλλος». Ειδικότερα, για τις εν λόγω εργασίες στις προαναφερθείσες πληγείσες περιοχές της Κέρκυρας, η απόφαση της Περιφερειακής Αρχής ήταν να ενεργοποιήσει τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, σύμφωνα με τα άρθρα 32 παρ. 2γ , 32Α και 26 παρ.6 του Ν.4412/2016, ως επείγοντα έργα αποκατάστασης βλαβών από θεομηνία, για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου.

 

Ως ολική προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών καθορίζονται οι δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της αναδόχου εταιρείας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

 

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αφορούν σε καθαρισμούς και αποκατάσταση αγωγών αποχέτευσης ομβρίων και φρεατίων, καθαρισμούς αποδεκτών, άρσεις καταπτώσεων, αντιστήριξη πρανών, ανακατασκευή τεχνικών έργων που αστόχησαν, καθαρισμούς οδοστρωμάτων, ανακατασκευή τμημάτων οδοστρωμάτων, παρεμβάσεις επίτευξης ασφαλούς βατότητας (κατασκευή ισοπεδωτικών στρώσεων ασφάλτου και ασφαλτοταπήτων, αντιμετώπιση λακκουβών και καθιζήσεων, βελτίωση κλίσεων κ.α.), όπως και επεμβάσεις για την επαναφορά στην ικανοποιητική λειτουργία των συνοδών αντιπλημμυρικών έργων και την αποκατάσταση υφισταμένων ή κατασκευή νέων αναγκαίων συνοδών τεχνικών έργων (γέφυρες, τάφροι, οχετοί, τοίχοι αντιστήριξης, κράσπεδα και ρείθρα, πλέγματα συγκράτησης καταπτώσεων, καθαρισμός- αποκατάσταση τάφρων και οχετών απορροής ομβρίων κλπ) ενώ θα πραγματοποιηθούν και οι απαραίτητες παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας (στηθαία ασφαλείας, διαγραμμίσεις κ.α.).

rpt

rpt
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.