Κοινωνία

Τριήμερη εκδρομή στην Κόνιτσα 11-13 Νοεμβρίου (Ιωάννα, Μαστοροχώρια, Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπαστής, Ζαγοροχώρια)

298views

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ 11 – 13 / 11

(ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΜΑΣΤΟΡΟΧΩΡΙΑ, ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ, ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ)

Τριήμερη εκδρομή του πολιτιστικού συλλόγου Σάμης «Ο ΑΙΓΙΑΛΟΣ» στην γραφική Ήπειρο

1η Μέρα: ΑΣΤΑΚΟΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΟΝΙΤΣΑ

Συγκέντρωση στην Σάμη λιμάνι και αναχώρηση για Αστακό στις 9:45 πμ. Άφιξη στον Αστακό, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την πόλη των Ιωαννίνων όπου θα κάνουμε στάση για φαγητό και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στην πόλη και στις όχθες της λίμνης, αναχώρηση για Κόνιτσα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση

2η Μέρα: ΓΕΦΥΡΗ ΚΟΝΙΤΣΑΣ – ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ – ΜΑΣΤΟΡΟΧΩΡΙΑ (ΒΟΥΡΠΙΑΝΗ – ΠΥΡΣΟΓΙΑΝΝΗ – ΔΡΟΣΟΠΗΓΗ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ημέρα με επίσκεψη στο παραδοσιακό γεφύρι της Κόνιτσας, το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι της Ευρώπης, με φόντο την υπέροχη θέα στο φαράγγι του Αώου! Έπειτα συνεχίζουμε με επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγιάς της Μολυβδοσκέπαστης, που αποτελεί εθνικό και θρησκευτικό σύμβολο του ελληνισμού. Βρίσκεται στα έσχατα της χώρας, στους πρόποδες του όρους Νεμέρτσικα, εκεί που ενώνονται οι ποταμοί Αώος, Βοϊδομάτης και Σαραντάπορος, στα σύνορα με την Αλβανία.

Συνεχίζουμε με εξερεύνηση στα ονομαστά Μαστοροχώρια εκεί όπου έζησαν και δημιούργησαν οι περίφημοι πετράδες (κτιστάδες) και οι πελεκάνοι (λιθοξώοι). Πρώτος σταθμός μας  η  Βούρπιανη. Οι κάτοικοί του ήταν ξακουστοί κτιστάδες και ξυλουργοί .Το 1895 ιδρύθηκε στο χωριό ένα σχολείο που έμελλε να γίνει πρότυπο σχολαρχείο ολόκληρης της επαρχίας Κόνιτσας.

Επόμενο χωριό όπου θα σταθούμε είναι η Πυρσόγιαννη. Το χωριό με τους πλέον ξακουστούς μαστόρους που ταξίδεψαν σε όλη την Βαλκανική, Περίπατος στα καλντερίμια με τα όμορφα πέτρινα σπίτια γύρω καθώς και τις εκκλησιές.

Συνεχίζουμε για Κεφαλοχώρι, όμορφο χωριό ,δίπλα του το περίφημο γεφύρι της Ζέρβας. Έκπληξη η αρχόντισσα Δροσοπηγή  ή Κάντσικο βρίσκεται σε ύψος 1.050 μέτρων στις πλαγιές του Σμόλικα όπου τον Νοέμβριο του 1940 κατά την ιταλική εισβολή έγιναν σκληρές μάχες.

3η Μέρα: ΚΑΛΠΑΚΙ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ (ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ, ΚΗΠΟΙ) – ΑΣΤΑΚΟΣ

Πρωινό και επιβίβαση στο λεωφορείο, αναχώρηση για το ξακουστό Καλπάκι. Επίσκεψη στο πολεμικό μουσείο όπου θα ενημερωθούμε με προβολή slides για την βαριά ιστορία της περιοχής, στο ΟΧΙ του 1940.

Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τα Ζαγοροχώρια, με πρώτη στάση στο Μονοδένδρι. Εκεί, από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής, θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997). Περπατάμε στα πλακόστρωτα δρομάκια, για να δούμε τα αρχοντικά, το βιωματικό σχολείο και τα πανέμορφα παραδοσιακά κτίρια ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής.

Συνεχίζουμε για επίσκεψη στους Κήπους (ή Μπάγια Ζαγορίου) με τα πολυφωτογραφημένα γεφύρια του Κόκορη και το τρίτοξο του Καλογήρου. Θα γοητευτούμε από τα περίφημα αρχοντικά, χτισμένα από τεχνίτες της πέτρας. Θα έχουμε χρόνο για περπάτημα και γεύμα στα παραδοσιακά ταβερνάκια του χωριού.

Τέλος αναχωρούμε για Αστακό όπου θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής.

  • Τιμή κατ’ άτομο 165€ σε δίκλινο
  • Επιβάρυνση μονόκλινου 55€

Στην τιμή περιλαμβάνονται διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό, κλιματιζόμενο λεωφορείο,

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Μεταφορά με άνετο  κλιματιζόμενο πούλμαν

Διαμονή στο πολυτελές παραδοσιακά επιπλωμένα ξενοδοχείο Konitsa Mountain Hotel

Πλούσιο παραδοσιακό Πρωινό

Φόρος διανυκτέρευσης

Δεν περιλαμβάνεται στην τιμή ότι δεν αναφέρεται καθώς και είσοδοι σε μουσεία και χώρους επισκέψεων.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Σούλα Καλεράντε: 6932752357

Πόπη Μαρκέτου: 6977455934

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.