Οικονομία

Τρία νέα προγραμματα επιδότησης της εργασίας από τη ΔΥΠΑ + «Επιταγής Επανένταξης»

51views

Τρία νέα προγραμματα επιδότησης της εργασίας από τη ΔΥΠΑ + «Επιταγής Επανένταξης»

 • Πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 10.000 μακροχρόνια ανέργους 45 ετών και άνω, σε περιοχές θύλακες υψηλής ανεργίας: Η δράση χρηματοδοτεί έως και το 80% του μισθού και των εισφορών για 18 μήνες, με υποχρέωση διατήρησης της θέσης για 6 μήνες μετά την λήξη της επιχορήγησης. Η μέγιστη συνολική επιχορήγηση ανέρχεται σε 13.709€ ανά θέση εργασίας, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε επιχειρήσεις της πράσινης και ψηφιακής οικονομίας.
  • Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και την υποβολή της αίτησης, μπορείτε να αναζητήσετε από εδώ.
 • Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 10.000 ανέργους 18-30 ετών: Η δράση στοχεύει στην αναβάθμιση των προσόντων και στην προετοιμασία 10.000 νέων, αποφοίτων τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης για ένταξη στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 7 μήνες και η ΔΥΠΑ θα καταβάλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με το νόμιμο κατώτατο καθαρό μισθό με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.
  • Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορείτε να αντλήσετε από εδώ.
  • Για το εγχειρίδιο νέας υποβολής, πατήστε εδώ.
  • Για υποβολή της αίτησης, πατήστε εδώ.
 • Πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 10.000 ανέργους που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας: Η στόχευση του συγκεκριμένου προγράμματος είναι διττή
  1. 3.000 ανέργους που ανήκουν σε ειδικές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (π.χ. άτομα με αναπηρία, απεξαρτημένοι, θύματα έμφυλης βίας ή εμπορίας ανθρώπων κ.ά.). Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί έως και το 75% του μισθού και των εισφορών για 24 μήνες, με υποχρέωση διατήρησης της θέσης για 8 μήνες μετά την λήξη της επιχορήγησης. Η μέγιστη συνολική επιχορήγηση ανέρχεται σε 16.800€ ανά θέση εργασίας.
  2. 7.000 ανέργους που αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια ως προς την ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας (π.χ. μονογονεϊκές οικογένειες, μητέρες που επιστρέφουν στην αγορά εργασίας μετά την ανατροφή των παιδιών τους, οι μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι άνω των 55 ετών, άνεργοι χωρίς υποχρεωτική εκπαίδευση, Ρομά κ.ά.). Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί έως και το 75% του μισθού και των εισφορών για 12 μήνες, με υποχρέωση διατήρησης της θέσης για 4 μήνες μετά την λήξη της επιχορήγησης. Η μέγιστη συνολική επιχορήγηση ανέρχεται σε 8.400€ ανά θέση εργασίας.
– Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και την υποβολή της αίτησης, μπορείτε να αναζητήσετε από εδώ.

 

Τέλος, σας θυμίζω πως η δράση «Επιταγής Επανένταξης» της ΔΥΠΑ, ένα πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση επιδοτούμενων ανέργων (ανέργων δηλαδή που λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας), εξακολουθεί να είναι ανοικτή για υποβολή αιτήσεων. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες ενώ το ποσό της μηνιαίας επιχορήγησης ανέρχεται στο 80% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών, έως τα 830€. Στην επιχορήγηση συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επίδομα αδείας.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κύριο

Χατζηγιατρουδάκη Ιωάννη
Εργασιακός Σύμβουλος Εργοδοτών
Δ.ΥΠ.Α – ΚΠΑ2 Αργοστολίου
Μπ. Άννινου και Λάσσης 3, 28100 Αργοστόλι
2671022440 (εσωτ. 112)
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.