Κοινωνία

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “MYSTIQUE : Εξιχνιάζοντας τα μυστήρια των σεισμών μέσω ενός καινοτόμου εκπαιδευτικού ταξιδιού”

228views

4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας “ MYSTIQUE : Εξιχνιάζοντας τα μυστήρια των σεισμών μέσω ενός καινοτόμου εκπαιδευτικού ταξιδιού”. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την εκπαιδευτικό κ.Χρύσα Τραυλού και το Ε΄2 τμήμα.

Στα πλαίσια του προγράμματος , τη Δευτέρα 10/10/22 επισκέφτηκαν το σχολείο μας η υπεύθυνη του προγράμματος Κατερίνα Ορφανογιαννάκη, Μαθηματικός –Στατιστικός (PhD) και οι κ.κ. Αρετή Πλέσσα MSc Γεωφυσική – Σεισμολογία, Νατάσα Μαγουλά, υπεύθυνη του ΕΚΦΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Στόχοι του προγράμματος είναι: α) η βαθύτερη κατανόηση των φυσικών διεργασιών που συντελούν στη γένεση των σεισμών και των επιπτώσεων τους στο δομημένο περιβάλλον, β) οι αποτελεσματικές διαδικασίες και βέλτιστες πρακτικές προστασίας και γ) η εξοικείωση των μαθητών με καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης.

Πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια , άσκηση σεισμού , χαρτογράφηση της περιοχής, ώστε να εντοπιστούν ενδεχόμενα επικίνδυνα σημεία και να οριστούν ασφαλείς χώροι καταφυγής και ασφαλείς διαδρομές προς αυτούς.

Στο σχολείο παραδόθηκαν ένας 3D εκτυπωτής , οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι και ένας υπολογιστής μονής πλακέτας (Rasberry Pi). O εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί για τον σχεδιασμό και την κατασκευή προσομοιωμάττων των γεωλογικών δομών της γης και θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες φόρτισής τους σε σεισμική τράπεζα.

Η Διευθύντρια

Υβόννη Αλυσανδράτου

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.