Πολιτική

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων χαιρετίζει τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογές

88views

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη της καινούργιας Διοίκησης του Σωματείου μας, των αντιπροσώπων του στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Ειδικότερα τους δεκάδες καινούργιους συναδέλφους που εγγράφηκαν από μια σειρά καινούργιων εργασιακών χώρων και πολλοί από αυτούς κατέθεσαν και την υποψηφιότητα τους.

Παρά τις δυσκολίες που επιχείρησε να βάλει τμήμα της εργοδοσίας με τις γνωστές τακτικές του “μαστιγίου και του καρότου”, η άνευ προηγουμένου συμμετοχή, έστειλε ηχηρή απάντηση.  Έγινε ένα σοβαρό βήμα, το Σωματείο μας βγήκε πιο ενισχυμένο και πιο δυνατό.

Συγκεκριμένα, ψήφισαν 170 συνάδελφοι, από 93 το 2019, δηλαδή σημειώθηκε άνοδος κατά 83%! Οι δυνάμεις που συσπειρώθηκαν στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) έλαβαν 164 ψήφους (από 93 το 2019) και εξέλεξαν 2 αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (από 1 το 2019) και 24 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης (από 13 το 2019)!

Η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων είναι αποτέλεσμα της αγωνιστικής δράσης που ξετύλιξε το Σωματείο μας όλο το προηγούμενο διάστημα στους χώρους δουλειάς, που δεν τα «δίπλωσε» την περίοδο της πανδημίας, της προσπάθειας που έκανε να έχει επαφή με τους συναδέλφους, να είναι “παρών” σε όποιο ζήτημα υπήρχε στους χώρους εργασίας. Είναι συνολικό αποτέλεσμα της προσπάθειας να βάλει ένα λιθαράκι στον αγώνα για να ανακοπεί η επίθεση κυβέρνησης-εργοδοσίας στα δικαιώματα και τις ζωές μας, για να έρθουν στο προσκήνιο οι εργαζόμενοι και οι δικές τους ανάγκες.

Η μεγάλη αύξηση της συμμετοχής στις αρχαιρεσίες του Σωματείου μας είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους μας θέλουν μόνους, ανοργάνωτους, με σκυμμένο το κεφάλι. Είναι απάντηση σε όσους θέλουν τα Σωματεία μας διαδικτυακά σχήματα που θα ελέγχονται από κυβέρνηση και εργοδοσία.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης ήταν, είναι και θα είναι στο πλάι των εμποροϋπαλλήλων, των υπαλλήλων γραφείων, των εργαζομένων σε κάθε λογής υπηρεσίες και όπου αλλού. Δίνει και θα συνεχίσει να δίνει από καλύτερες θέσεις πλέον, τη μάχη για:

-7ωρο, 5μερο, 35ωρο

-Αυξήσεις στους μισθούς στα ύψη των αναγκών μας

-Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας

-Υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων

-Συνθήκες Υγιεινής & Ασφάλειας στους τόπους δουλειάς.

-Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους

-Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας

-Να μην εφαρμοστεί το τερατούργημα Χατζηδάκη, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Είναι μεγάλη η ευθύνη μας και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, μαζί να οργανώσουμε ακόμη καλύτερα  την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Από καλύτερες θέσεις δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη για να γίνει Νόμος το Δίκιο του Εργάτη!

                                                             09.12.2022

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.