Κοινωνία

Το πρόγραμμα για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στο Αργοστόλι

102views

« Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821».

ΣΧΕΤ: Το αριθ. Πρωτ.: 25333/14.03.2024 (ΑΔΑ:ΨΤ3446ΜΤΛ6-ΝΔ3), έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ

«25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821» ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 αρχίζει την ογδόη πρωινή της 23ης και λήγει με τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2024.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23η ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 Ώρα 19:00 μ.μ. (προσέλευση 18:45 μ.μ.)

«Εκδήλωση – Αφιέρωμα στο ΄21», η οποία θα πραγματοποιηθεί από το Λύκειο των Ελληνίδων – παράρτημα Αργοστολίου, στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου. Ομιλία με θέμα: «Ο αγώνας της ανεξαρτησίας του 1821» από την κ. Εθέλ Κρητικού, Έφορο ιματιοθήκης του Λυκείου των Ελληνίδων – παράρτημα Αργοστολίου. Θα αποδοθούν ποιήματα σχετικά με την ημέρα από την κ. Ελένη Φωή, Έφορο του θεατρικού τμήματος και την κ. Ελένη Κουνάδη, μέλος του Λυκείου των Ελληνίδων – παράρτημα Αργοστολίου. Χοροί Μικράς Ασίας, Πελοποννήσου κλπ θα παρουσιαστούν από όλα τα χορευτικά τμήματα με δάσκαλο τον κ. Γεώργιο Αχιλλεόπουλο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24η ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Ώρα 12:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο «Μνημείο Κωνσταντίνου Μεταξά», Κεφαλλονίτη Αγωνιστή του 1821, στο Νεκροταφείο Αργοστολίου. Θα κατατεθούν στεφάνια από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας & Ιθάκης, τον Δήμαρχο Αργοστολίου, τους Διευθυντές της Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Νομού και την Πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων – παράρτημα Αργοστολίου. Θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα «Μια μάχη, μια θύμηση» από την κ. Στάμω Μαστροκάλου, Β΄ Αντιπρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων – παράρτημα Αργοστολίου.

 

«ΔΕΥΤΕΡΑ  25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2024»

Ώρα 7:30 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών Αργοστολίου.

Ώρα    8:00 π.μ.: Έπαρση της Σημαίας.

Ώρα 10:15  π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Αργοστολίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου.Τον πανηγυρικό της Ημέρας θα εκφωνήσει η κ. Ελένη Γραικούση Εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού Αργοστολίου.

Ώρα 11:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στον Κήπο του Νάπιερ από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, τους εκπροσώπους όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, τα Πολιτικά Κόμματα και φορείς του Νομού.

Ώρα 12:00 μ.μ.: Παρέλαση Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, σπουδαστών Α.Ε.Ν., Ιονίου Πανεπιστημίου, μαθητών Δημοτικών – Γυμνασίων – Λυκείων, Λυκείου των Ελληνίδων – παράρτημα Αργοστολίου, Προσκόπων – Οδηγών και λοιπών φορέων, προ των επισήμων με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Αργοστολίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου, της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Ευστάθιος – Σωτήριος Κουρής κατά την διάρκεια της δεξίωσης, στο πλαίσιο του εορτασμού θα προβεί σε ειδικές βραβεύσεις σε ανθρώπους που με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο προσφέρουν στη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτισμικής ταυτότητας των νησιών μας.

Ώρα 18:40 μ.μ.: Υποστολή της Σημαίας.

Τα της ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, τα της τάξεως η  Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας, τα του λιμένος ο κ. Λιμενάρχης Αργοστολίου και τα της παρελάσεως, ο έχων το γενικό πρόσταγμα, κ. Γεράσιμος Πολλάτος Εκπαιδευτικός Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας.

Τελετάρχης ορίζεται η υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας, κ. Ευαγγελία Σαμόλη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή για κατάθεση στεφάνων, στα τηλέφωνα 26713 60530 – 531 μέχρι την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

 

 

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.