Κοινωνία

Το πλοίο της Ιταλικής Ακτοφυλακής “Natale De Grazia CP 420 θα βρίσκεται στο Αργοστόλι έως την Πέμπτη 12 Μαϊου

280views

Από σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου έως την Πέμπτη 12 Μαΐου θα βρίσκεται στο λιμάνι Αργοστολίου το πλοίο της Ιταλικής Ακτοφυλακής “Natale De Grazia CP 420”. Aυτό το πλοίο είναι το μακρύτερο αυτοευθυγραμμιζόμενο και αβύθιστο που έχει ποτέ κατασκευαστεί στην Ιταλία.

H καθέλκυση του έγινε τον Δεκέμβριο του 2020 και πήρε το όνομα του από τον πλοίαρχο Νatale De Grazia, Αξιωματικό της Ιταλικής Ακτοφυλακής, που έλαβε χρυσό μετάλλιο στρατιωτικής αξίας του Ιταλικού Ναυτικού, έχοντας χάσει τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας σε αδιευκρίνιστες συνθήκες ενώ ερευνούσε υπόθεση διακίνησης ραδιενεργών αποβλήτων σεεμπορικά πλοία στη Μεσόγειο.

Το πλοίο
κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Intermarine στη Μεσίνα από ελαφρύ κράμα μετάλλων, έχει μήκος 33,6 μ., πλάτος 8,15 και 10 άτομα πλήρωμα. Aπό τις 28 Μαρτίου έως τις 8 Μαΐου συμμετείχε στην επιχείρηση POSIEDON 2022 συντονισμένη από την  FRONTEX στα ελληνικά χωρικά ύδατα για τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, την προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα και την καταπολέμηση των διεθνών εγκλημάτων.

Το πλοίο όσο θα παραμείνει στο Αργοστόλι θα είναι επισκέψιμο για το κοινό με τις κάτωθι ώρες και ημέρες:

*

* 11 Μαΐου  από 9.00 πμ. έως 12.00 μ και από 15.00
έως 18.00
* 12 Μάιου  από 9.00 πμ. έως 12.00 μ.

Η Επίτιμη Πρόξενος της Ιταλίας στην
Κεφαλονιά

Γκρατσιέλα Μικελέτη

CEFALONIA

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.