ΟικονομίαΠολιτική

Το νέο ΕΣΠΑ είναι εδώ! Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 στην Καλαμάτα ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Γιώργος Στασινόπουλος

189views

Το νέο ΕΣΠΑ είναι εδώ! Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 στην Καλαμάτα ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Γιώργος Στασινόπουλος.

Στην Καλαμάτα για το Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας κ. Γιώργος Στασινόπουλος, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πληθώρας Υπουργών και κυβερνητικών στελεχών καθώς και της Περιφερειάρχη μας κας. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Το νέο ΕΣΠΑ 2021-27, το πρώτο εγκεκριμένο πρόγραμμα σε ολόκληρη την Ε.Ε., έρχεται με αυξημένους πόρους, ιδίως για τα Περιφερειακά προγράμματα όπου από τα 5,9 δις Ευρώ της περιόδου 2014-20, τώρα θα ανέλθουν στο ποσό των 8,1 δις Ευρώ, δηλαδή στο 30% του συνολικού προγράμματος. Το νέο ΕΣΠΑ μας αφορά όλους και αυτό αντικατοπτρίζεται και στο σύνθημά του “ΕΣΠΑ 2021-27: Για όλους και για τον καθένα ξεχωριστά!”

Το πρόγραμμα για την Επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα, το λεγόμενο ΕΠΑνΕΚ, το οποίο αποτελεί το πρώτο εγκεκριμένο πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το πόσο σημαντική είναι η επιχειρηματικότητα και δη η μικρομεσαία  στη νέα προγραμματική περίοδο. Το νέο ΕΠΑνΕΚ θα ανέλθει στα 3,9 δις Ευρώ και θα κινηθεί σε 4 βασικές προτεραιότητες:
1. Ενίσχυση Έρευνας και Καινοτομίας
2. Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας
3. Βελτίωση Πρόσβασης Επιχειρήσεων σε Χρηματοδότηση
4. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Κεφαλαίου στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Μετασχηματισμού

Επίσης σημαντικά προγράμματα είναι του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, της Πολιτικής Προστασίας, της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης καθώς και το διακριτό πρόγραμμα για το Περιβάλλον, την Κλιματική Αλλαγή και την Ενέργεια, ζητήματα τα οποία ήδη μας απασχολούν και θα μας απασχολήσουν ακόμα περισσότερο στο μέλλον.

Το νέο ΕΣΠΑ απαντά στις ανάγκες της εποχής και της επόμενης δεκαετίας.
Δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες χρηματοδότησης για καινοτόμες επιχειρήσεις, στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης, της πράσινης οικονομίας και της ψηφιοποίησης, γεμίζοντάς μας με αισιοδοξία για τις ευκαιρίες που θα γεννηθούν για τις επιχειρήσεις μας.

Η Περιφερειακή Αρχή εργάζεται ήδη με την ΕΥΔ ΕΠ Ιονίων Νήσων και τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε το νέο ΕΣΠΑ να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες για τη νησιωτική μας Περιφέρεια, οδηγώντας τα Ιόνια Νησιά στη νέα εποχή και τις επιχειρήσεις μας στην βιωσιμότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια.

Το νέο ΕΣΠΑ ξεκινάει, η σκληρή δουλειά συνεχίζεται όπως έχουμε δεσμευτεί!

Απο το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας

 

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.