Πολιτική

Τοποθέτηση του Διονύσης Γασπαρινάτου για το πρόβλημα των εργαζομένων στο πρόγραμμα “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”

175views

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Όσον αφορά το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», όπου με απόφαση του ΣτΕ δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία στη μοριοδότηση για τον διαγωνισμό πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός εργαζομένων να μένουν άνεργοι μετά από 20 ολόκληρα χρόνια εργασίας και προσφοράς, δηλώνω ότι είμαι στο πλευρό των εργαζομένων και στέκομαι αλληλέγγυος στα δίκαια αιτήματά τους σε όλα τα επίπεδα και στα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουν για τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη.

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα είναι εκείνες που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στην αποδιάρθρωση των κοινωνικών δομών  που μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί, οδηγούν τους εργαζόμενους στην ανεργία και βέβαια λειτουργούν προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.

Αυτές οι πολιτικές δεν μπορεί να είναι αποδεκτές ούτε από τους εργαζόμενους, ούτε από το Δημοτικό Συμβούλιο και από την κοινωνία στο σύνολό της.

Είναι απαραίτητο να υπάρξει επιτέλους θεσμική θωράκιση του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», όπως επίσης η ύπαρξη και η απρόσκοπτη λειτουργία του σε όλο το Νησί.

Είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη θεωρώ, τόσο η σπουδαιότητα όσο και η αναγκαιότητα αυτού του προγράμματος, ειδικά στις σημερινές κοινωνικές συνθήκες.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι εργαζόμενοι στους ηλικιωμένους και τους ευπαθείς συμπολίτες μας, είναι αναμφισβήτητα πολύτιμες.

Πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα της μοριοδότησης των εργαζόμενων στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» άμεσα.

Αργοστόλι 5/9/2022

ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΣ Π. ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.