Πολιτική

Τι αναφέρει η Λαική Συσπείρωση για τον τραυματισμό Λιμενικού στο λιμάνι Αργοστολίου

105views

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Πριν από λίγες μέρες γίναμε μάρτυρες ενός τραγικού συμβάντος στο λιμάνι του Αργοστολίου που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό λιμενικού εν ώρα εργασίας, όταν η μεγάλη σιδερένια καγκελόπορτα που κλείνει το εμπορικό κομμάτι του λιμανιού του Αργοστολίου έπεσε πάνω του. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι η κυβερνητική πολιτική, η οποία εφαρμόζεται κατά γράμμα από την σημερινή δημοτική αρχή Μιχαλάτου, αλλά και τις προηγούμενες, προωθεί την περαιτέρω εμπορευματοποίηση αλλά και την πλήρη εγκατάλειψη των λιμενικών υποδομών του δήμου Αργοστολίου.

Για όλους αυτούς, κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά και την τοπική διοίκηση που αναλαμβάνει το έργο της υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής, οι ανθρώπινες ζωές και η προστασία τους μπαίνουν στο ζύγι “κόστους-οφέλους”.

Είναι η ίδια πολιτική που θεωρεί τα λιμάνια πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και τις λιμενικές υποδομές να είναι ενταγμένες στις στρατηγικές επιλογές της αστικής τάξης της Ελλάδας, δηλαδή την γεωστρατηγική αναβάθμιση για μετατροπή της χώρας σε μεταφορικό και ενεργειακό κόμβο. Αυτή η πολιτική μετατρέπει την ανάγκη της μεταφοράς σε εμπόρευμα για να δημιουργούνται τα κέρδη των μετοχικών εταιρειών ανεξαρτήτως μορφής, κρατικής ή μη.

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε πλέον το 2023 να ζούμε από τύχη, καθώς από θαύμα δεν θρηνήσαμε παραπάνω θύματα τις μέρες που το λιμάνι χρησιμοποιούταν για πάρκινγκ αυτοκινήτων. Τώρα πρέπει να δυναμώσει η διεκδίκηση. ώστε να παρθούν άμεσα μέτρα για να μη γίνονται οι ανθρώπινες ζωές απλοί αριθμοί, να μη θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους! Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές και δημόσιες θαλάσσιες μεταφορές, για σύγχρονα και ασφαλή λιμάνια για όλους!

Η Λαική Συσπείρωση καλεί τον λαό να σκεφθεί ότι απέναντι σε μια Τοπική Διοίκηση που από τη φύση της λειτουργεί ως μηχανισμός προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής, για την προσέλκυση επενδύσεων, ως φορομπηχτικός οργανισμός με ακρογωνιαίο λίθο την «ανταποδοτικότητα», τις ιδιωτικοποιήσεις και όλα τα υπόλοιπα «καλούδια» της πολιτικής του κεφαλαίου, ο εργαζόμενος λαός έχει ανάγκη από εκλεγμένους που αμφισβητούν την καρδιά αυτής της στρατηγικής. Σε αυτόν τον δρόμο έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να αποσπαστεί το οποιοδήποτε θετικό μέτρο για τους εργαζόμενους.

Μόνο έτσι μπορεί να σταθεί ο λαός απέναντι στη σημερινή και οποιαδήποτε αυριανή κυβέρνηση: Μαζί με το ΚΚΕ, με τους υποψηφίους και τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για να μη μετράει άλλες χαμένες τετραετίες για τα λαϊκά συμφέροντα.

Αργοστόλι,

6/9/2023

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.