Πολιτική

Τιμήθηκαν οι αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ από τα Ομαλά

53views

Τιμήθηκαν οι αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ από τα Ομαλά

 

Εκδήλωση τιμής και μνήμης των αγωνιστών και των πεσόντων της Εθνικής Αντίστασης ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ της περιόδου 1941-44 και του ΔΣΕ 1946-49, από τα Ομαλά και την ευρύτερη περιοχή, πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου, η ΚΟΒ Αργοστολίου της ΤΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΚΚΕ και το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Συμμετείχαν κάτοικοι του χωριού, όπως και απόγονοι, συγγενείς θυμάτων.

Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του πεσόντων, ενώ ομιλία έγινε από τον Γιάννη Κουρούκλη, μέλος της ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης και υποψήφιος Δήμαρχος Αργοστολίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στάθηκε στα ιστορικά στοιχεία και γεγονότα της περιόδου, σημειώνοντας πως οι θυσίες και οι αγώνες των πεσόντων εκείνης της περιόδου φωτίζουν και το σήμερα.

Κάλεσε ταυτόχρονα, η ενίσχυση του ΚΚΕ που σημειώθηκε και στις βουλευτικές εκλογές, να συνεχιστεί και στις κάλπες για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, για ανάδειξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δημοτική Αρχή στην Παλική, αλλά και σημαντική ενίσχυσή της στους υπόλοιπους Δήμους σε Κεφαλονιά-Ιθάκη, όπως και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.