Ελλάδα-ΔιεθνήΚοινωνία

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην διάλεξη με θέμα “Ο Μάρτιος του 1821 μέσα από τις οθωμανικές πηγές”

104views

Ο Μάρτιος του 1821 μέσα από τις οθωμανικές πηγές

Το Σπίτι της Κύπρου και η Εταιρεία Μελέτης Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας – Ιωάννης Καποδίστριας (Ε.ΜΕ.Ν.Σ.Ι.) σας προσκαλούν την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 και ώρα 19:00 στη διάλεξη με θέμα: «Ο Μάρτιος του 1821 μέσα από τις οθωμανικές πηγές»  που πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821

Ομιλητής: Δημήτρης Σταθακόπουλος , Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου, Συνεργάτης Εργαστηρίου Τουρκικών Μελετών, Πανεπιστημίου Πειραιά, Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω, Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής.

Συντονίζει: Αλέξανδρος Κολαΐτης, Ιστορικός, Διεθνολόγος

Παρεμβαίνει : Ανδρέας Κούκος, Νομικός, Ιστορικός, Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.ΜΕ.Ν.Σ.Ι.

Θα ακολουθήσει συζήτηση

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος από τον Νοέμβριο του 2013 είναι μέλος του Δ.Σ της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ). Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και στο Università degli Studi di Genova. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και τούρκικα. Eργάσθηκε ως δικηγόρος στον Άρειο Πάγο (σήμερα σε αναστολή δικηγορίας λόγω της θέσεώς του στην Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.), κυρίως ασχολούμενος με εμπορικά – ναυτιλιακά θέματα, καθώς και δημοσίων Αντιπροσωπείας στην Ένωση Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE – Βρυξέλλες) στο διάστημα 2008-2013. Υπήρξε μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, καθώς και του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Π. Είναι Διαμεσολαβητής εκπαιδευθείς στο ΚΕ.ΔΙ. Πειραιά. Έλαβε διδακτορικό δίπλωμα με άριστα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Κοινωνιολογίας της Ιστορίας), ασχολούμενος κυρίως με την οθωμανική περίοδο, όπου και δίδαξε για αρκετά χρόνια. Σήμερα είναι άμισθος συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών του Πανεπιστημίου Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ.). Σπούδασε Βυζαντινή Μουσική και παραδοσιακούς χορούς στον Πειραϊκό Σύνδεσμο και είναι αριστούχος διπλωματούχος μαΐστωρ – μουσικολόγος με έμφαση στην παραδοσιακή μουσική, με πάμπολλες συναυλίες και μουσικές παραγωγές CD. Ήταν υπεύθυνος των Πολιτιστικών του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, του περιοδικού Δικηγορική Επικαιρότητα και μαέστρος της Χορωδίας των Δικηγόρων Πειραιά με βραβεία και παραγωγή CD. Υπήρξε αθλητής της υδατοσφαίρισης στον Εθνικό Πειραιά και πρώην αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΦΠΦ, καθώς και αθλητής ιστιοπλοΐας στον Π.Ο.Ι.Α.Θ. Υπηρέτησε εθελοντικά τη στρατιωτική του θητεία στις ειδικές δυνάμεις (1987-1989). Συγγραφέας 27 βιβλίων (εκδόσεων Seaburn Νέα Υόρκη Η.Π.Α. – των εκδόσεων 24grammata και του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά) πολλών πονημάτων και πλέον των 300 άρθρων ποικίλης θεματολογίας με έντονη κοινωνική παρεμβατική παρουσία στα επιστημονικά και πολιτιστικά δρώμενα. Υπήρξε και παραμένει σε πολλά σωματεία, μέλος και διοικητικό στέλεχος, βραβευμένος από πάμπολλους φορείς, έχει δημοσιεύσει τις απόψεις του σε εφημερίδες και περιοδικά καθώς και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, με ισχυρή θετική ανταπόκριση από το κοινό.

 

Ομιλητής
Δημήτρης Σταθακόπουλος

Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου, Συνεργάτης Εργαστηρίου Τουρκικών Μελετών, Πανεπιστημίου Πειραιά, Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω, Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής

Ομιλητής
Αλέξανδρος Κολαΐτης

Ιστορικός, Διεθνολόγος

Συντονισμός
Ανδρέας Κούκος

Νομικός, Ιστορικός, Πρόεδρος Δ.Σ. Εταιρίας Μελέτης και Έρευνας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας

ΠΗΓΗ https://diavlos.grnet.gr/event/e4409

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.