Οικονομία

Την εξαίρεση του λιανεμπορίου από τα νέα τεκμήρια ζητά ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Κεφαλονιάς και Ιθάκης

220views

Την εξαίρεση του Λιανεμπορίου από τα νέα τεκμήρια φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών ζητά Ο ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ Σύλλογος Κεφαλονιάς & Ιθακης

Η Αυθαίρετη κατηγορία ότι οι Έλληνες Έμποροι είναι <<εκ συστήματος φοροφυγάδες>> δεν είναι αποδεκτή. Θίγει την τιμή και την υπόληψη ολόκληρου του εμπορικού κλάδου και προσκρούει στην πραγματική εικόνα του Λιανικού Εμπορίου της ψηφιακής εποχής. Η εκτεταμένη χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, του pos και του mydata και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την φορολογική διοίκηση καθιστούν τη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων απολύτως διαφανή και ελεγχόμενη  ανά πάσα στιγμή. Είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις με πολύ χαμηλά ετήσια καθαρά έσοδα μετά την πανδημία, στην αγορά των πολλών ταχυτήτων και των μεγάλων ανισοτήτων. Δια τους λόγους αυτούς ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου  και αιτούμαστε τα παρακάτω αιτήματα:

  1. Κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του τέλους επιτηδεύματος
    2. Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού.
    3.Άμεση θεσμοθέτηση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ για όλους τους επιχειρηματίες όπως ισχύει και στους υπόλοιπους πολίτες.
    4. Μείωση χρεώσεων και των προμηθειών των τραπεζών καθώς και των επιτοκίων των επιχειρηματικών δανείων.
    5. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ  στις επιχειρήσεις .

Εκ του Συλλόγου

 

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.