Κοινωνία

Τελετή αναγόρευσης της βουλευτή του Κογκρέσου των ΗΠΑ Carolyn Maloney Σε Επίτιμη Διδάκτορα Του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης Και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών

77views

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ

Carolyn Maloney

Αντιπροσώπου της Βουλής

Των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

Σε Επίτιμη Διδάκτορα

Του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης

Και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σε μιά σεμνή και συνάμα λαμπρή τελετή την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών , η βουλευτής του Κογκρέσου των ΗΠΑ κυρία Carolyn Maloney, ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι ομιλητές καθηγητές στις ομιλίες τους εξήραν την προσωπικότητα της τιμωμένης ως εκπαιδευτικού και πολιτικού. Αναφέρθηκαν διεξοδικά στο πλούσιο εκπαιδευτικό έργο της και στις πολυποίκιλες πολιτικέ πρωτοβουλίες. Πρωτοβουλίες όπως την ισότητα των γυναικών στην εκπαίδευση και τον επαγγελματικό στίβο, την αύξηση των κονδυλίων για την εκπαίδευση, την προστασία και την ένταξη στην κοινωνία και την εκπαίδευση των γυναικών προσφύγων στις ΗΠΑ, την πάταξη της διαφθοράς και πολλά άλλα.

Η τιμωμένη βουλευτής κέρδισε τις καρδιές των παρευρισκομένων με τη σεμνότητά της. Αναφέρθηκε στο λόγο της ως πραγματική Μπουμπουλίνα, όπως τιμητικά την αποκαλούν οι Ελληνες της διασποράς στην Αμερική, στα δίκαια των Ελλήνων και της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικά είπε: Δεν χρειάζεται να είσαι Ελληνας για να γνωρίζεις πως η Μακεδονία είναι ελληνική. Δεν χρειάζεται να είσαι Ελληνας για να γνωρίζεις πως η Τουρκία καταστρατηγεί το διεθνές δίκαιο στις παράλογες αξιώσεις της ενάντια στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να είσαι Ελληνας για να γνωρίζεις πως τα Ελγίνεια μάρμαρα κλάπηκαν από την Ελλάδα και πρέπει να επιστρέψουν στον Παρθενώνα. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σύμμαχός μας, αλλά η κλεψιά είναι κλεψιά!

Με τον πύρινο και αυθεντικό λόγο της ενθουσίασε το κοινό.

Αίσθηση προκάλεσε μια μικρή κοπέλα , η Ραφαέλα Μάκαρη , μαθήτρια δημοτικού που ντυμένη Μπουμπουλίνα έδωσε ανθοδέσμη στην κυρία Maloney ευθύς ως ντύθηκε την τήβενο.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.