Πολιτισμός

Τα εγκαίνια της έκθεσης ”METASTRUCTURE” των Catherine Beaudette & Kiki Klimt

485views

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες Κατερίνα Φωκά

Την Παρασκευή 5 Μαΐου έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης METASTRUCTURE” των Catherine Beaudette και Kiki Klimt , στο Ιονιο κέντρο τεχνών και πολιτισμού στα Μεταξατα.

Σε αυτήν την έκθεση οι Catherine Beaudette και Kiki Klimt αφομοιώνουν την αρχαία γνώση και σοφία στη σύγχρονη καλλιτεχνική πρακτική τους.

Η Catherine Beaudette αναμειγνύοντας φύκια αρμό και πηλό σε χειροποίητα τούβλα , συναρμολογεί τους φυσικούς λίθους σε ένα σκελετικο πλαίσιο , που θυμίζει τις κατασκευές που εμφανίζονται στην Κεφαλονιά .

Τα βοτανικά δείγματα της Klimt, που συγκεντρώθηκαν στο νησί, αποτελούν τη βάση για εξερευνήσεις των θεραπευτικών τους ιδιοτήτων. Μέσα από το ‘’Quadrivium’’ των τεσσάρων κλασικών ελληνικών σπουδών η Klimt αποκωδικοποιεί τα φυτά της, αναζητώντας την κατανόηση της αρχαίας γνώσης .

Η Catherine Beaudette είναι Καναδή Καλλιτεχνης και Καθηγητρια με έδρα το Μοντρεάλ του Κεμπέκ . Η Kiki Klimt είναι καλλιτέχνης και καθηγήτρια από τη Σλοβενία.

Με την τιμητική παρουσία του Γεράσιμου Γαλανού , έγινε διεθνή παρουσίαση της Ποίησης του μέσα στα πλαίσια της διεθνούς συνάντησης ποίησης ”POETRY – 21ST CENTURYC ollaboration, Social Justice, and Professional Empowerment’

‘Παραβρέθηκαν και διεθνούς εμβέλειας ποιητές, όπως οι Kristina Marie Darling, Linda Saccoccio και Nicholas Skaldetvind.

Στη συνέχεια ακολούθησε χορευτικό από τον πολιτιστικό σύλλογο το Σπάρτο .

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.