Πολιτική

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης με φορείς και Πολιτιστικούς Συλλόγους

107views

Χτες Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου  και ώρα 18.00, παρουσία του κ. Χρήστου Άνθη Αναπληρωτή Περιφερειάρχη και Υπεύθυνου Πολιτισμού της ΠΙΝ, του Αντιπεριφεριάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ.Σωτήριου Κουρή και της Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού κ.Ελένης Παπαναστάτου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον χώρο συνεδριάσεων της ΠΕ Κεφαλληνίας, με παρουσία πλήθους φορέων και συλλόγων του πολιτιστικού γίγνεσθαι της περιοχής μας, με αντιπροσωπευτική παρουσία σχεδόν από όλο το εύρος της νήσου μας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης τοποθετήθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των σωματείων και δομών, όπου παρουσίασαν τις δράσεις τους και τις ανάγκες τους. Από πλευράς Περιφέρειας  αναφέρθηκε η διαφοροποίηση των δεδομένων αξιολόγησης των δράσεων πολιτισμού μέσω συγκεκριμένων επιτροπών, τόσο ο κ. Άνθης όσο και ο κ. Κουρής εστίασαν στην επιταγή, για δημιουργία ενός ισχυρού, αναγνωρίσιμου πολιτιστικού προϊόντος, μονοσήμαντα ορισμένου για την περιοχή μας, με μοναδική ταυτότητα και ποιότητα. Επισήμαναν δε, ότι αυτό επιβάλει, εργασία και συνεργασία για την δημιουργία βάσης, υποδομών και πάγιου εξοπλισμού, ώστε η όποια χρηματοδότηση, να μην διασπαθίζεται σε επιχειρήσεις εκτός νησιού. Παράλληλα δε, έκαναν σαφές  ότι  η τρέχουσα πολιτική της Περιφέρειας είναι να ενισχύονται πρωτοβουλίες που αφορούν σε σωματεία ολοχρονικά ενεργά, που αναπτύσσουν συνεργασίες, συμμετέχουν γενικά σε θεματικά δρώμενα από όλα τα πολιτισμικά μας πεδία και στοχεύουν στην δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα μας καταστήσουν κατά το δυνατό, δυναμικά αυτάρκεις ως προορισμό, τόσο ως προς τα μουσικά μας σχήματα όσο και ως προς τα ξεχωριστά στοιχεία της παράδοσής μας όπως πχ αυτά της παραδοσιακής μας φορεσιάς.

Η κ.Παπαναστασάτου αναφέρθηκε στο ζήτημα των αποδήμων και τον επικείμενο καθορισμό ενός σχεδίου δράσεως με από κοινού συμμετοχή και των συλλόγων για την σύσφιξη των δεσμών μας με την Ομογένεια και την επιχειρηματική ανάπτυξη.

Η συζήτηση έκλεισε με την υπόσχεση της επανάληψης της συνάντησης αυτής μετά από προγραμματισμό και επεξεργασία των όσων αναλύθηκαν.

Ο ANTIΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.