ΚοινωνίαΥγεία

Σύλλογος Όραμα Ελπίδας – ΔΗΜΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ: Εκδήλωση εγγραφής εθελοντών δοτών.

143views

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΔΗΜΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ: Εκδήλωση εγγραφής εθελοντών δοτών.

Αγαπητοί φίλοι, σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε την Ανάσταση του Χριστού. Μια γιορτή  αγάπης, γιατί ο ίδιος ο Χριστός θυσιάστηκε για τη  δική μας σωτηρία. Ακολουθώντας το δικό Του παράδειγμα, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επαναφέρουμε στην ιεράρχηση των αξίων μας, την  αλληλεγγύη  στο συνάνθρωπο σε πρώτη προτεραιότητα. Μια αλληλεγγύη που μετουσιώνεται με την  εγγραφή μας  στο Μητρώο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Η εγγραφή μας αποτελεί ένα δώρο στην παγκόσμια κοινότητα, στις ανάγκες που δεν ικανοποιούνται και στα εκατοντάδες νέα άτομα που αναζητούν μια τελευταία ελπίδα όταν η επιστήμη έχει εξαντλήσει κάθε προσπάθεια. Μια θεραπεία σωτηρίας όπως χαρακτηριστικά περιγράφεται. Η ανεύρεση συμβατού  δότη  είναι δύσκολη, για αυτό είναι πολύ σημαντικό να αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των εθελοντών δοτών.

Ενώ η Κεφαλονιά φημίζεται για τους διακεκριμένους αιματολόγους της δυστυχώς δεν έχει εθελοντές δότες. Αυτό το έλλειμμα θέλουμε να  εξαλείψουμε με μια σειρά από εκδηλώσεις και ενημερώσεις. Ο Δήμος Ληξουρίου  έχει εντάξει στις δράσεις του, τη λειτουργία Τοπικού Κέντρου Ενημέρωσης και Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, σε συνεργασία με τον Σύλλογο OΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.

Αν κάποιος θέλει να γίνει εθελοντής δότης αρκεί:

  • Να είναι 18-45 ετών, υγιής.
  • Να συμπληρώσει αίτηση εγγραφής και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό.
  • Να δώσει δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου).

 

Για πρώτη φορά στην Κεφαλονιά θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση εγγραφής εθελοντών  δοτών στην Κεντρική πλατεία Ληξουρίου την Τρίτη 26/4/20222 από 10:00-14:00.

Πάρε μέρος στην αλυσίδα και γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών γιατί η ελπίδα ενός παιδιού  μπορεί να είσαι ΜΟΝΟ εσύ!

 

Με εκτίμηση,

Πρεντάνος Διονύσιος,

Υπεύθυνος Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Ληξουρίου.

Πληροφορίες:   dionisis9@yahoo.com ,  6974972061.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.