Κοινωνία

Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στην Κεφαλονιά

232views

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για σύγκρουση Φ/Γ πλοίου σημαίας Πορτογαλίας με έντεκα (11) αλλοδαπούς πλήρωμα, με Φ/Γ πλοίο σημαίας Μάλτας με δώδεκα (12) αλλοδαπούς πλήρωμα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Κεφαλληνίας, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πυρκαγιάς στο Φ/Γ σημαίας Πορτογαλίας.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. άμεσα έσπευσαν στο σημείο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το ρυμουλκό «ΜΑΚΗΣ» Ν.Α. 522 καθώς και πλωτό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών.

Η πυρκαγιά κατασβήστηκε από το πλήρωμα του πλοίου, ενώ και τα δύο πλοία κατέπλευσαν στο λιμένα Αργοστολίου όπου τους απαγορεύτηκε ο απόπλους τους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.