ΚοινωνίαΠολιτική

Σωτήρης Κουρής: Ο Νίκος Φραντζής αγωνιζόταν για το καλύτερο χωρίς υστεροβουλίες, μακρυά από συμφέροντα, με ειλικρίνεια, εντιμότητα και σοβαρότητα

149views

Νίκος Φραντζής

Ήταν ένας πολύ καλός φίλος , συμμαθητής , συναθλητής και συναγωνιστής στην αυτοδιοίκηση .
Είχε τον απόλυτο σεβασμό και την αγάπη μου γιατί πάντα αγωνιζόταν για το καλύτερο χωρίς υστεροβουλίες , μακρυά από συμφέροντα , με ειλικρίνεια , εντιμότητα και σοβαρότητα .
Αναδείχθηκε απο το μεγάλο έργο του ως Προεδρος της Κοινοτητας Μεταξάτων , αλλά και ως μέλος και στην συνέχεια Προεδρος της ΤΕΔΚΙ όπου συνετέλεσε με την δημιουργία της Διαδημοτικής επιχείρησης καθαριότητας ώστε η Κεφαλονιά μας να χαρακτηριστεί « Το καθαρότερο Νησί»
Ήταν ο ιδρυτής της Φιλαρμονικής Λειβαθούς που τόσο αγάπησε και στήριξε μέχρι τα τελευταία του .
Συνεργαστήκαμε αρμονικά την Περίοδο 2002-2006 που ήταν Δήμαρχος Λειβαθούς και εγώ Αντινομάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης τόσο σε θέματα έργων για την Λειβαθώ όσο και σε θέματα πολιτισμού , αθλητισμού , παιδείας .
Θυμάμαι την αγωνία όταν χτίζαμε το Γυμνάσιων Κεραμειών και τα συνεχή αίτηματά του για την επέκταση του Δημοτικου Κεραμειών . Η ίδια αγωνία για την ολοκλήρωση του εργου «Τουριστικο Αγκυροβόλιο της Αγίας Πελαγίας». Η ικανοποίηση του όταν τα εργα ολοκληρώθηκαν έγκαιρα ήταν φανερή .
Εξαιρετικός και οργανωτικός σε όλα τα θέματα , ιδιαίτερα όμως στην διοργάνωση Συνεδρίων και εκδηλώσεων . Του χρεώνω τα δυο υπέροχα Συνέδρια , της ΤΕΔΚΙ για την «καθαριότητα και το περιβάλλον» και την Συνάντηση των Αποδήμων Κεφαλλήνων , με την Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ Καρολου Παπούλια .
Ποτέ δεν άφησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία , σαν δημοτικός υπάλληλος , ενώ διέπρεψε σε ότι θέση ανέλαβε και είχε την αγάπη και τον σεβασμό των συναδέλφων του .
Θα θυμάμαι τον Νίκο με αγάπη και σεβασμό , τον αγαπητό μου συμμαθητή , τον συναθλητή που όταν άρχισε να τρέχει δεν σταμάταγε μέχρι να τερματίσει στο αγαπημένο του άθλημα τα 5000 μ .
Μας άφησε ένα κενό γιατί η δυναμική του , η εμπειρία του , οι γνώσεις του μπορούσαν να προσφέρουν πολλά στον τόπο μας ακόμη .
Στην εξαίρετη σύζυγό του και στα παιδιά του εκφράζω την βαθύτατη λύπη μου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου .
Σωτήρης Κουρής 23/1/2023
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.