Πολιτική

Σωτήρης Κουρής: Να επανέλθει στο νέο master plan το Εμπορικό και Επιβατικό λιμάνι όπως τους το παρέδωσε η ΔΤΕ της ΠΕ Κεφαλονιάς και σύμφωνα με τις επιδιώξεις του λαού του Αργοστολιου

153views
Λιμάνι Αργοστολίου
Αναζητώντας την πορεία υλοποίησης της νέας μελέτης χωροθέτησης (master plane) της λιμενολεκάνης του Αργοστολιου βρέθηκα στο γραφείο του κ Δημάρχου ο οποίος με πληροφόρησε για την ύπαρξη των σχεδίων στο γραφείο του .
Η ανησυχία μου για την πορεία της μελέτης αυτής και για την αλλαγή των σχεδίων που αποφάσισε το Δημοτικό συμβούλιο Αργοστολιου , επιβεβαιώθηκε . Το Εμπορικό και επιβατικό λιμανι που σχεδίασε η τ. Νομαρχία Κεφαλονιάς και συνέχισε η ΠΙΝ με τις σχετικές αδειοδοτήσεις ΔΕΝ έχει αποτυπωθεί στο νέο master plane του λιμένος Αργοστολιου . Απλά έχει χωροθετηθεί μία προβλήτα για το εμπορικό λιμάνι , έτσι απλά για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια .
Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή και το Λιμενικό Ταμείο δεν στάθηκαν στο ύψος της περίστασης . Δεν ξέρω τι παρασκηνιακό μεσολάβησε μετά την απόφαση του Δημοτικου Συμβουλίου και άλλαξε η μελέτη και η χωροθέτηση . Επίσης η νέα μαρίνα Αργοστολιου χωροθετείται και αυτή απέναντι στον Δράπανο και όχι εμπρός από την πόλη .
Καλώ τον Δήμαρχο να ενημερώσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο και το βουλευτή να πράξει άμεσα τις ενεργειές του προς το υπουργείο για να επανέλθει στο νέο master plane το Εμπορικό και Επιβατικό λιμάνι όπως τους το παρέδωσε η ΔΤΕ της ΠΕ Κεφαλονιάς και σύμφωνα με τις επιδιώξεις του λαού του Αργοστολιου και όχι των συμφερόντων .
Σωτήρης Κουρής 26/1/2023
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.