Πολιτική

Σωτήρης Κουρής: Μεταξάτειο κληροδότημα 2

154views

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

Περιφερειακός Συμβουλος ΠΙΝ

τ. Αντιπεριφερειαρχης Κεφαλληνιας και Ιθάκης

ΜΕΤΑΞΑΤΕΙΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ 2

( απάντηση της κ Περιφερειαρχου στην επερώτηση μου)
Η παραδοχή της κ Περιφερειαρχου ότι δυο χρόνια τώρα δεν ασχολήθηκε με το μεγάλο αυτό θέμα του Μεταξατείου Κληροδοτήματος δηλ . της φοιτητικής εστίας για τους Επτανήσιους φοιτητές στην Αθήνα , με λυπεί αφάνταστα . Αυτό αποδεικνυθεί ότι η αλαζονεία που υπάρχει στην Περιφερειακη Αρχή ΚΡΑΤΣΑ δεν μπορεί να δώσει εργα και δράσεις για τους κατοίκους των νησιών μας αλλά και για τους ετεροδημότες και ομογενείς μας .
Παίρνω όμως την πρόσκληση που μου έκανε για την δημιουργία της πρότασης μου που είχα εισηγηθεί στο ΠΣ , δηλ μίας επιτροπής μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών , ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ , ΜΕΤΣΟΒΕΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ , ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ , της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ , της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ , και ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ , η οποία θα συζητήσει το πρόβλημα και θα πάρει αποφάσεις .
Βέβαια πάντα πιστεύω ότι μία τέτοια επιτροπή δεν μπορεί να ενεργήσει , αλλά μόνο να δώσει κατευθύνσεις .
Πιστεύω ότι η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ σε συνεργασία με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στην χωρική αρμοδιότητα της οποίας ανήκει το ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΜΕΤΑΞΑΤΟΥ μπορούν να δώσουν την λύση στην αξιοποίηση ( μελέτη αξιοποίησης και χρηματοδότηση) του κληροδοτήματος μετά από 63 χρόνια .
Τις επόμενες μέρες αρχίζω μία διαβούλευση για να διερευνήσω τίς προθέσεις των ενδιαφερομένων και στην συνέχεια να ενημερώσω το ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και εσάς .
Σωτήρης Κουρής 10/12/2022

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.