Πολιτική

Σωτήρης Κουρής: Η είσοδος της πόλης του Αργοστολιου

170views

Η είσοδος της πόλης του Αργοστολιου .

Σήμερα διέσχισα με τα πόδια την πόλη μας οριζοντίως από την πλατεία Βαλλιάνου έως το τέλος της ΒΙΠΕ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ .
Ανάμεικτα τα συναισθήματα για την καθαριότητα και την κατάληψη των πεζοδρομίων από μυρια πράγματα , για τα διπλοπαρκαρίσματα , αλλα και για τα περιποιημένα καταστήματα και τις ανακαινίσεις τους , για τους πολλούς γνωστούς που συνάντησα και συζητήσαμε διαφορά θέματα.
Φθάνοντας στην είσοδο της πόλης μας από την λεωφόρο Βεργωτή αναπόλησα το έργο της διαμόρφωσης της εισόδου της πόλης δέκα χρόνια πρίν . Ο πεζόδρομος με τα αιωνόβια κυπαρίσσια στην άκρη του που αρχίζει από την είσοδο του ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ( παλιά κάτω Γεωργική Σχολή ) και τελειώνει στο κλειστό Γυμναστήριο του ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ ήταν ένα ουσιαστικό μικρό μεν έργο αλλά με μεγάλη χρησιμότητα στην πόλη και ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά που πηγαίνουν προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις .
Περπατώντας τον πεζόδρομο και στεκόμενος εμπρός από το εκκλησάκι του , το οποίο διατήρησα σαν μνημόσυνο όλων των εργαζομένων στην Παλιά Γεωργική σχολή αναπόλησα την ιστορία του εργου . Το έργο αυτό αποφασίστηκε επί Νομαρχίας Διονυσίου Γεωργάτου με ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού συμβουλίου ( 2010)και χρηματοδοτήθηκε με 300χιλ.ευρώ .
Το παρέλαβα σαν Εκλεγμένος Αντιπεριφερειαρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης το 2011 και αμέσως σε συνεννόηση με την διοίκηση του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ( Προεδρος ο Ναπολέων Μαραβέγιας), που παραχώρησε το έδαφος του πεζόδρομου υπογράψαμε την σχετική συμφωνία παραχώρησης . Άμεσα η Διευθύντρια Τεχνικών Έργων κ Ι . Τζανεττάτου επιλήφθηκε του γενικού ελέγχου της μελέτης και του εργου ( Η μελέτη που υπήρχε ήταν ένα απλό σκίτσο ). Με την φροντίδα και την επιμέλεια της επιβλέπουσα μηχανικού του εργου κ Μ. Βαγγελάτου τροποποιήσαμε την μελέτη σύμφωνα με όλους τους κανόνες ενός σύγχρονου και ασφαλούς πεζόδρομου με τον διπλό φωτισμό του και τίς διεκπεραίωσης των ομβρίων υδάτων του δρόμου προς την λιμνοθάλασσα και αυξήσαμε τον προϋπολογισμό του εργου στίς 540χιλ. Ευρώ . Προκυρήξαμε το έργο και σε ένα έτος , αρχές του 2013 το έργο παραδόθηκε στους κατοίκους του Αργοστολιου .
Ήταν ένα μικρό έργο με μεγάλη αξία για την πόλη του Αργοστολιου και τους κατοίκους του που έδωσε μεγάλη αξία στην πόλη του Αργοστολιου . Νοιώθω πραγματικά υπερήφανος για το έργο αυτό το οποίο έδωσε ασφαλή πρόσβαση από και προς την πόλη μας και διαμόρφωσε μία υπέροχη εικόνα για την είσοδο του Αργοστολιου .
Στο μέλλον ο πεζόδρομος αυτός μπορεί να συνεχιστεί στην Άνω Γεωργική σχολή απο την είσοδος της έως τον πρώτο κόμβο της Κρανιάς και να συνδεθεί με τον υπάρχοντα πεζόδρομο με μία πεζογέφυρα η οποία και θα δηλώνει την είσοδο της πόλη εν ήδη αψίδας .
( Να σημειώσω ότι η Διοίκηση της Γεωργικής Σχολής , Προεδρος ο κ Βλάδης Σκλάβος , έχουν εκφράσει σε μένα την πρόθεση να παραχωρήσουν το σχετικό έδαφος για το έργο αυτό ) !
Σωτήρης Κουρής 27 Οκτωβρίου 2022
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.