Πολιτική

Συνεχίζει τον εμπαιγμό εκατοντάδων συμπολιτών μας που επλήγησαν από τον ΙΑΝΟ σε Κεφαλονιά και η Ιθάκη η περιφερειάρχης. Ενώ ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τραυλός προκειμένου να καλύψει την απραξία και την ευθύνη του επιτίθεται στην ΑΝΑΣΑ και τα στελέχη της

184views

Συνεχίζει τον εμπαιγμό εκατοντάδων συμπολιτών μας που επλήγησαν από τον ΙΑΝΟ σε Κεφαλονιά και η Ιθάκη η περιφερειάρχης.

Ενώ ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τραυλός προκειμένου να καλύψει την απραξία και την ευθύνη του επιτίθεται στην ΑΝΑΣΑ και τα στελέχη της.

30/06/2022

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την καταστροφική έλευση του ΙΑΝΟΥ στα νησιά μας, και ενώ η ΠΙΝ/ΠΕ Κεφαλονιάς/Ιθάκης έχει διεκπεραιώσει μόλις το 16,6% των αρχικών αιτήσεων οι δικαιούχοι των οποίων έχουν λάβει μόνο το 20% της επιχορήγησης που δικαιούνται, κομπάζει με θρασύτητα και επιχειρεί να αποσείσει τις προφανείς ευθύνες της κάνοντας αναφορές στο 2015 και το 2016 και προβάλλοντας δήθεν παραλείψεις της περιφερειακής αρχής της ΑΝΑΣΑ.

Όμως τα στοιχεία  που παραθέτει η ίδια η περιφερειακή αρχή αρκούν για να εξαχθούν τα σωστά συμπεράσματα.

  • Έγιναν 1200 αιτήσεις, οι 600 παραιτήθηκαν (!) οι περισσότεροι γιατί απηύδησαν με τον εμπαιγμό και τις συνεχείς αναβολές.
  • Από τις 600 που παρέμειναν μόνο 200 φάκελοι έχουν τυπικά πιστοποιηθεί και έχουν λάβει  την μικρή προκαταβολή του 20% επί του ποσού επιχορήγησης που δικαιούνται.
  • Οι υπόλοιπες 400 δεν έχουν λάβει ακόμη ούτε ένα ευρώ, αναγκαζόμενοι είτε να δανείζονται για να αποκαταστήσουν τις ζημίες είτε να στερούνται άλλες υπηρεσίες πρώτης ανάγκης.

Συμπέρασμα: μόνο το 16,6% των φακέλων έχει κανονικά διεκπεραιωθεί και μόνο το 12,1% του συνολικού ποσού που οφείλεται ως κρατική επιχορήγηση σε Κεφαλονιά και Ιθάκη έχει αποδοθεί στους δικαιούχους!

Αυτή είναι πεντακάθαρη η εικόνα της γύμνιας της πολιτικής τους και της έλλειψης ενδιαφέροντος και αλληλεγγύης για τους συμπολίτες μας που υποφέρουν τα βάρη της καταστροφής δυο χρόνια μετά.

Γι’ αυτό επιτίθενται με θράσος και ψέματα εναντίον της περιφερειακής αρχής της ΑΝΑΣΑ, μήπως και κρύψουν την πολιτική και προσωπική τους ευθύνη.

Η ΑΝΑΣΑ θα συνεχίσει να αναζητεί τις λύσεις για να τερματισθεί γρήγορα η ομηρία των εκατοντάδων συμπολιτών μας στα χέρια μιας ανίκανης τοπικής ηγεσίας και μιας αδίστακτης κυβέρνησης που αξιοποιεί την αναποτελεσματικότητα της ΠΙΝ για να μην καταβάλλει έγκαιρα τις αποζημιώσεις.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.