ΟικονομίαΠολιτική

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου την Δευτέρα 18 Ιουλίου για την αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων 20%

214views

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 20ης  Κατεπείγουσας (δια περιφοράς ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

 

Παρακαλείσθε, σύμφωνα με το άρθρο 67 Ν3852 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 74 Ν 4555/2018 , την παρ 1 του άρθρου 184 του νόμου 4635/2019 ,όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 78 του Ν. 4954/2022 να συμμετέχετε  στην 20η Κατεπείγουσα Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί  δια περιφοράς   την Δευτέρα  18 Ιουλίου     2022 και ώρα   13:00,  προκειμένου να αποφασίσετε για   το παρακάτω   θέμα   της  ημερήσιας διάταξης:

 

   «Διαμαρτυρία Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου για την αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κατά 20%  » .

Εισήγηση : Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου .

 

  Το θέμα θεωρείται κατεπείγον επειδή  έχει δυσμενή επίδραση στους κατοίκου και τους επισκέπτες  του Νησιού ,  στο Εμπόριο και το  Τουρισμό .                                                       

 

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ –ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ                      

 

Εισήγηση

ΘΕΜΑ : «Διαμαρτυρία Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου για την αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κατά 20% » .

Οι συνεχιζόμενες μήνα – μήνα αυξήσεις στα Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια με την δήθεν αφορμή της αύξησης των διεθνών τιμών του πετρελαίου είναι πλέον δυσβάστακτες για τους κατοίκους , τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες των Νησιών .

Η αύξηση των εισιτηρίων θα αποκόψει εντελώς τους Έλληνες από τα νησιά και το δικαίωμα των διακοπών εκεί , αλλά και θα εγκλωβίζει τους νησιώτες, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Σε μια νησιωτική χώρα , όπως η Ελλάδα , είναι άμεση ανάγκη η υλοποίηση των αιτημάτων και διεκδικήσεων νησιωτών για ακτοπλοϊκή σύνδεση με σύγχρονα, ασφαλή πλοία, με δρομολόγια που θα εξυπηρετούν όλη τη διάρκεια του χρόνου, τόσο την τουριστική κίνηση όσο και τις ανάγκες των κατοίκων, με μείωση της τιμής των εισιτηρίων και των ναύλων των οχημάτων.

Καλούμε τους φορείς, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να απαιτήσουμε από την μοναδική Εταιρεία που εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή διασύνδεση του νησιού μας με την Ηπειρωτική Ελλάδα να απορροφήσει το κόστος και να επαναφέρει τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προ των αυξήσεων .

Αργοστόλι 16/07/22

Για το Δ Σ

Ο Πρόεδρος

Ανδρόνικος – Νικόλας Βαλλιανάτος

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.