Πολιτική

Συναντήσεις για την Παλική με τον Δήμαρχο Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη στα Υπουργεία Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Υποδομών

183views

Συναντήσεις για την Παλική με τον Δήμαρχο Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβέλη στα Υπουργεία Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Υποδομών

Με τον Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Γιώργο Κατσιβέλη είχαμε την ευκαιρία τη Τετάρτη 09/03 να επισκεφθούμε τα Υπουργεία Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Υποδομών & Μεταφορών προκειμένου να θέσουμε στην Πολιτική Ηγεσία ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Ληξουρίου.

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη αναπτύξαμε μελέτες και έργα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους και αφορούν στη Παλική. Ιδιαίτερη αναφορά με τον κ. Υπουργό κάναμε στη λειτουργία του Λιμενικού Σταθμού Ληξουρίου.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είχαμε τη δυνατότητα, με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, να θέσουμε επί τάπητος το επείγον ζήτημα της κατεδάφισης των εργατικών κατοικιών που ξεκινά το αμέσως προσεχές διάστημα καθώς και την υπογραφή σύμβασης μεταξύ ΔΑΕΦΚ και ΚΤΥΠ για τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας  μελέτης για την ανακατασκευή τους.

Ακόμη, κατά τη συνάντησή μας αναφερθήκαμε στη πορεία των ενεργειών του Υπουργείου αναφορικά με το έργο αναβάθμισης του οδικού άξονα Πόρος- Αργοστόλι. Τέλος, μετέφερα στον κ. Υφυπουργό την αγωνία των συμπολιτών μας για τους οποίους εκκρεμεί η καταβολή των αποζημιώσεων του «ΙΑΝΟΥ» για τις οποίες ζήτησα την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη, τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Καραγιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει.

Σε ό,τι με αφορά είμαι πάντα παρών στα ζητήματα που μου επισημαίνουν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι πολίτες των νησιών μας.

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.