Οικονομία

Συνάντηση με τους Προέδρους Ομοσπονδιών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Ιονίων Νήσων

187views

Συνάντηση με τους Προέδρους Ομοσπονδιών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Ιονίων Νήσων

Με τους Προέδρους των Ομοσπονδιών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Ιονίων Νήσων είχε τηλεδιάσκεψη, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας  κ. Γιώργος Στασινόπουλος.

Συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των ενοικιαζομένων, ένας κλάδος που εκπροσωπεί χιλιάδες μικρές, και κατα κύριο λόγο οικογενειακές, επιχειρήσεις.

Όπως τονίστηκε, παρατηρείται πως λόγω της φύσης τους, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δεν ωφελούνται από τα διάφορα προγράμματα, ζήτημα το οποίο πρέπει να επιλυθεί κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Αναδείχθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει όπως με τη ναυαγοσωστική κάλυψη αλλά και τα διαρκώς αυξανόμενα λειτουργικά έξοδά τους, καθώς και το ζήτημα των ποσών που θα κληθούν να καταβάλουν στα πλαίσια των επιστρεπτέων προκαταβολών, εξέλιξη που θα δυσκολέψει περαιτέρω τις επιχειρήσεις στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών τους.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Περιφερειάρχης μας κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου είναι δίπλα στον κλάδο των ενοικιαζομένων, ιδιαιτέρως τώρα που δοκιμάζονται ισχυρά από τις επιπτώσεις των αλλεπάλληλων κρίσεων. Οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και πρέπει να τις ενισχύσουμε με κάθε τρόπο.

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.