Πολιτική

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Τουρνά

194views

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Τουρνά

Με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελο Τουρνά συναντήθηκα την Τρίτη 24 Ιανουαρίου. Στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έλαβε χώρα σύσκεψη για την κακοκαιρία που έπληξε την Κεφαλονιά και την Ιθάκη χθες. Ο κ. Υφυπουργός με ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της σύσκεψης και την προετοιμασία του Υπουργείου.

Συνομιλήσαμε επίσης για την σχεδιασμό του Υπουργείου ενόψει της επόμενης θερινής περιόδου. Σε εξέλιξη είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία της Ιθάκης, ενώ ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα νεοσύστατα εποχικά πυροσβεστικά κλιμάκια στις δημοτικές ενότητες Ερίσου και Ελειού-Πρόννων. Η χώρα μας διαθέτει διπλάσια σε αριθμό μέσα εναέριας δασοπυρόσβεσης σε σχέση με το 2019 και το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ» σταδιακά ενισχύει τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης με καλύτερη εκπαίδευση των στελεχών και νέο εξοπλισμό.

Ευχαριστώ τον κ. Υφυπουργό για τη συνεργασία. Η προσπάθεια που γίνεται φέρνει αποτελέσματα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του περιβάλλοντος.

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.