Μουσική & ΧορόςΠολιτισμός

Συμμετοχή του αρχιμουσικού Χαράλαμπου Μακρή σε διεθνή καλλιτεχνική συμπαραγωγή

255views

Συμμετοχή του αρχιμουσικού Χαράλαμπου Μακρή σε διεθνή καλλιτεχνική συμπαραγωγή.

 

Με χαρά ανακοινώνουμε τη συμμετοχή του αρχιμουσικού μας Χαράλαμπου Μακρή ως προσκεκλημένου μαέστρου στη διεθνή συμπαραγωγή για την παγκόσμια πρώτη επίσημη εκτέλεση της  Suite 2020 for Wind Orchestra.

H Suite 2020 είναι μια δημιουργία τεσσάρων συνθετών, του αρχιμουσικού μας Χαράλαμπου Μακρή, του Francisco José Rosal Nadales (Ισπανία), του Francisco Manuel Relva Pereira και του Ilio Volante (Ιταλία). Συνετέθη κατά την ζοφερή περίοδο της καραντίνας της Άνοιξης του 2020 με σκοπό την ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής δημιουργίας σε δύσκολους καιρούς και την αρωγή βοήθειας στους υγειονομικούς και άλλους φορείς που καταπολεμούν την πανδημία Covid-19, μια υγειονομική κρίση που προκάλεσε πολλούς θανάτους ανά την υφήλιο, ενώ συνεχίζει να μαστίζει και να περιορίζει τις ζωές όλων των λαών ακόμη και σήμερα. Έκτοτε το έργο εντάχθηκε στο ρεπερτόριο πολλών ευρωπαϊκών φιλαρμονικών από την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Κύπρο και αλλού μέσω μιας δωρεάς στο όνομα Suite 2020 απευθείας στους υγειονομικούς ή άλλους φορείς των περιοχών τους.

Μετά από μια διετία περιορισμών και αναβολών λόγω των περιορισμών της πανδημίας, έφτασε η ώρα της επίσημης πρώτης παγκόσμιας εκτέλεσης του έργου την Κυριακή 27 Μαρτίου στο Centro de Artes e Espetáculos της Figueira da Foz. Για αυτή τη συναυλία ένωσαν τις δυνάμεις τους οι Banda Filarmónica de Lares – SIRL και Banda de Santana – Sociedade Musical Santanense – Santana/Fig. Foz  υπό τη διεύθυνση των τεσσάρων συνθετών και του πορτογάλου μαέστρου Paulo Silva. Πέραν της Suite 2020 στη συναυλία θα ακουστούν έργα των τεσσάρων συνθετών καθώς και του διεθνούς ρεπερτορίου.

Η συναυλία και η όλη διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα και προσωπική υποστήριξη της Αυτού Εξοχότητος Προέδρου της Πορτογαλικής Δημοκρατίας Dr Marcelo Nuno Duarte Rebelo de Sousa που από την αρχή αγκάλιασε αυτήν την προσπάθεια των τεσσάρων συνθετών. Τη συναυλία και τις παράλληλες εκδηλώσεις υποστηρίζουν επίσης οι Câmara Municipal e Centro de Artes e Espectáculos da Figueira da Foz, Câmara Municipal de Cantanhede, Junta de Freguesia de Ançã, do Espinhal, de Ferreira-a-Nova, de Vila Verde, Associação António Fragoso, Fundação INATEL.

Ήδη ο τύπος της Πορτογαλίας μιλάει για ιστορική συναυλία και βάση της προπώλησης των εισητηρίων αναμένεται κατάμεστη η αίθουσα του Centro de Artes e Espectáculos.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής Σχολής Πάλλης χαιρετίζει και επικροτεί τη δράση του αρχιμουσικού μας Χαράλαμπου Μακρή και των τεσσάρων συνθετών που με την μουσική τους προάγουν τον πολιτισμό και τη συνεργασία των λαών σε μια ιστορική στιγμή που κρίνεται παραπάνω από αναγκαία και απαραίτητη.

 

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.