ΟικονομίαΤουρισμός

Συμμετοχή στην διεθνή έκθεση κρουαζιέρας Sea Trade Cruise Global

176views

Συμμετοχή στην διεθνή έκθεση κρουαζιέρας Sea Trade Cruise Global

Στις 27 με 30 Μαρτἰου , πραγματοποιήθηκε , στο Fort Lauderdale των ΗΠΑ , το διεθνές συνέδριο και έκθεση κρουαζιέρας για τα λιμάνια και προορισμούς παγκοσμίως.

Στην τόσο σημαντική αλλά και επίκαιρη έκθεση για το παγκόσμιο αλλά και τοπικό γίγνεσθαι για θέματα θαλάσσιου τουρισμού και κρουαζιέρας , ο Δήμος Αργοστολίου και συγκεκριμένα η Τουριστική Επιτροπή , εκπροσωπήθηκαν. από τον Πλοίαρχο Ηλία Στεφανάτο , ειδικό στα θέματα κρουαζιέρας και θαλάσσιου τουρισμού .

Στο πλαίσιο της έκθεσης και του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν πληθώρα συναντήσεων με εκπροσώπους των εταιρειών κρουαζιέρας όπως : Costa , Norwegian Cruise Lines , Royal Caribbean Group, Azamara Cruises , MSC Cruises, Scenic and Emerald Cruises, MSC Explora, Seabourn Cruises, Viking Ocean Cruises , Princess Cruises, Carnival Corporation, Virgin Voyages, Windstar, The World, Disney Cruises, Silversea Cruises κλπ.

Τα μέλη των εταιρειών αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες σχετικά με τις νέες τάσεις και εξελίξεις στην κρουαζιέρα και ειδικότερα την θέση της Κεφαλονιάς σαν προορισμό κρουαζιέρας , τις προοπτικές ανάπτυξης αλλά και ευκαιρίες βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών του προορισμού μας (λιμενικά κόστη, νέες εκδρομές, ηλεκτροδότηση) για την προσέλκυση νέων δρομολογίων, την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών στους επισκέπτες και τα πλοία που προσεγγίζουν τα νησιά μας αλλά και το νέο μοντέλο ανασχεδιασμού και μεταμόρφωσης των δρομολογίων βάση των νέων περιβαντολογικών όρων και κανονισμών.

Επίσης , τα μέλη του συνεδρίου , ενημερώθηκαν για τις νέες τάσεις στον Τουρισμό, την επιρροή των νέων γεωπολιτικών αλλά και ενεργειακών δεδομένων στον θαλάσσιο τουρισμό, τις νέες τάσεις και μορφές μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων για μια επιτυχημένη προώθηση ενός προορισμού αλλά και την είσοδο της τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης στην διαχείριση προορισμών με μεγάλο φόρτο επισκεπτών αλλά και της αξιολόγησης αυτών.

Στο περιθώριο του συνεδρίου , ο Κ. Στεφανάτος , συναντήθηκε και με τις Εθνικές αντιπροσωπείες της Σαουδικής Αραβίας, της Ιαπωνίας, των Ηνωμἐνων Αραβικὠν Εμιράτων, του Κατἀρ, της Σιγκαπούρης, της Νοτἰου Αφρικἠς, και των ΗΠΑ, με την ανταλλαγή προωθητικού υλικού και ιδεών για την περαιτέρω προώθηση του τουριστικού προϊόντος μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών μιας και οι χώρες αυτές είναι νεοανερχόμενοι προορισμοί με μεγάλες επενδύσεις και εξωστρέφεια. 

Εκ της Τουριστικής Επιτροπής

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.