Κοινωνία

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στην πρόεδρο του Συλλόγου Κάτε Βαγγελάτου Αντωνέλου για την εξαιρετική εκδήλωση στο Κάστρο Αγίου Γεωργίου

150views

ΚΑΣΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με αφορμή την εξαιρετική εκδήλωση του Συλλόγου «ΚΑΣΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» , το επίπεδο των ομιλητών και το ενδιαφέρον των πονημάτων τους θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συγχαρητήρια μου στους διοργανωτές και στην πρόεδρο του Συλλόγου κ Κάτε Βαγγελατου- Αντωνελου , και στους ομιλητές . Ήταν μία εκδήλωση με ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον που μας καθήλωσε . Ήταν μια εκδήλωση που ακόμη και ο χώρος που έγινε , με φόντο το ΚΑΣΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ , μας οδήγησε ιστορικά και νοερά να αναζητήσουμε την ιστορία μας .
Όμως το ΚΑΣΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ για την
περιοχή μας εκτός από πολύτιμο ιστορικό μνημείο πρέπει και μπορεί να μετατραπεί σε πηγή πλούτου για όλη την Κεφαλονιά .
Πρέπει το Υπουργείου Πολιτισμού να χρηματοδοτήσει και να προκηρύξει μία μελέτη επισκευής και αναστήλωσης όλων των παλαιών κτιρίων εντός του φρουρίου ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σε επόμενη φάση η Επισκευή και Αναστήλωση του .
Η ιστορία και ο πολιτιστικός πλούτος του ΚΑΣΤΡΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ , συνηγορούν ώστε ο Σύλλογος , ο Δήμος και άλλοι φορείς να ευαισθητοποιηθούν και να απαιτήσουν την ανάδειξη της Παλαιάς πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς .
Θέτω τον εαυτό μου εθελοντή στην προσπάθεια ανάδειξης του ΚΑΣΤΡΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ .
Σωτήρης Κουρής 21/7/2022
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.