Πολιτική

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου

118views

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ
E-mail: adedykef@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καλεί στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό την Τετάρτη 18/10/2023 στις 7μ.μ στην Κεντρική Πλατεία του Αργοστολίου.

Η σφαγή στη Γάζα που ετοιμάζει το Ισραήλ, ήδη αγγίζει τους 3.000 νεκρούς, έχει ισοπεδώσει με τους βομβαρδισμούς σημαντικό κομμάτι της πυκνοκατοικημένης Λωρίδας της Γάζας και έχει αφήσει χωρίς ρεύμα, νερό και νοσοκομειακή περίθαλψη, χιλιάδες ανθρώπους, κυρίως παιδιά, οδηγώντας τους σε μαζικό αφανισμό.

Η χρόνια ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης έχει προκαλέσει μεγάλες τραγωδίες, συγκρούσεις και δεινά στους λαούς της περιοχής, έχει στερήσει το δικαίωμα εκατομμύρια παλαιστινίων να ζήσουν ειρηνικά στην πατρίδα τους και πυροδοτεί σήμερα τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου.

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αταλάντευτη αλληλεγγύη του στον πολύχρονο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, ενάντια στη συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική ισραηλινή κατοχή. Αποτελεί υποκρισία, όσων κάνουν τους «Πόντιους Πιλάτους» στηρίζοντας τη δολοφονική μηχανή του Ισραήλ που χρόνια τώρα φυλακίζει, βασανίζει και δολοφονεί αδιακρίτως εκατομμύρια Παλαιστινίους. Αποτελεί υποκρισία επίσης το γεγονός, ότι οι ίδιοι καθόλου τυχαία, έχουν νομιμοποιήσει μια άλλη πολύχρονη κατοχή στην Κύπρο. Στην ουσία αυτό που διακυβεύεται σήμερα και διαχρονικά στην περιοχή, είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων και των γεωστρατηγικών στόχων τους, για χάρη των οποίων και με τις πλάτες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ θυσιάζουν την ελευθερία ενός λαού βαφτίζοντας τον αγώνα του γι αυτήν, «τρομοκρατία».

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα με την συμμετοχή τους στην συγκέντρωση την Τετάρτη 18/10/2023 στις 7:00μ.μ στην Κεντρική Πλατεία του Αργοστολίου πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά να στηρίξουν τον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για ελευθερία.

  • Καμία συμμετοχή, καμία στήριξη στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.

  • Να αποσυρθεί η φρεγάτα “Ψαρά” από την περιοχή και να σταματήσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

  • Να σταματήσει κάθε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ.

  • Τώρα αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 17/10/2023 Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.