Πολιτισμός

“ Σπασμένο νήμα “ η έκθεση της Kiki Klimt στο Ιόνιο Κέντρο τεχνών και πολιτισμού

454views

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες Κατερίνα Φωκά

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου , έγινε στο Ιόνιο κέντρο τεχνών και πολιτισμού η έκθεση “ Σπασμένο νήμα “ της Kiki Klimt .

Η Kiki Klimt αποφοίτησε από την ζωγραφική στην Ακαδημία καλών τεχνών το 1997 . Τρία χρόνια αργότερα τελείωσε το μεταπτυχιακό στη γλυπτική και το 2009 πήρε διδακτορικό στην τέχνη. Για χρόνια δίδασκε στη σχολή σχεδίου και εξακολουθεί να δίνει διαλέξεις στο Arthouse Ljubljana. Έχει επίσης δώσει διαλέξεις στο εξωτερικό , στην Κωνσταντινούπολη , στη Λισαβόνα , στη Σόφια κλπ , και παρακολούθησε πολλά συνέδρια και συμπόσια. Από το 1994 έχει συμμετάσχει σε πολλές κοινές εκθέσεις στο εξωτερικό .

Πειραματίστηκε στην εννοιολογική τέχνη , τη φωτογραφία , την περφόρμανς , την εγκατάσταση , την εικονογράφηση και το σχέδιο . Τα τελευταία χρόνια επιστρέφει στην παράδοση της ζωγραφικής.

Το Σπασμένο νήμα είναι μια ιστορία για τη συντριβή της ασφαλείας αυτού του κόσμου. Ο ουρανός είναι από πάνω μας και μας προστατεύει . Χωρίς αυτόν η ζωή στην γη δε θα ήταν δυνατή.

Ο αρχαίος ελληνικός θρύλος της ψυχής και του έρωτα είναι μια από τις λίγες ευρωπαϊκές ιστορίες που διηγούνται από γυναικεία οπτική .Μια ψυχή που αναζητά την αγάπη. Αν θελουμε να διατηρήσουμε τη ζωή , πρέπει όπως η ψυχή , να πάμε σε αναζήτηση της τελειότητας , της αγάπης και της ομορφιάς που κρύβει η φύση .

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.