Πολιτική

“Σοκ και δέος συνεχίζουν να προκαλούν σε χιλιάδες επιχειρήσεις οι κατακόρυφες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύμα Κοινή ανακοίνωση της τομεάρχη Τουρισμού Κ.Νοτοπούλου και του Αναπληρωτή τομεάρχη Toυρισμού Α. Αυλωνίτη

196views

“Σοκ και δέος συνεχίζουν να προκαλούν σε χιλιάδες επιχειρήσεις οι κατακόρυφες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύμα

Κοινή ανακοίνωση της τομεάρχη Τουρισμού Κ.Νοτοπούλου και του Αναπληρωτή τομεάρχη Toυρισμού Α. Αυλωνίτη

 

Η εκτίναξη των τιμολογίων ρεύματος και οι αντίστοιχες ρήτρες αναπροσαρμογής που μετακυλούν στους πολίτες το αυξημένο κόστος έχουν κάνει εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας.

Το μέγεθος της επιβάρυνσης έχει επιβαρύνει  τον επιχειρηματικό κόσμο του Τουρισμού και του Επισιτισμού. Η κρίση στην ενέργεια με την ταυτόχρονη πληθωριστική αύξηση των γενικών τιμών μας ανησυχεί  ενόψει της εκκίνηση της τουριστικής σεζόν.

Ό,τι μπορεί να κερδηθεί σε επίπεδο επισκεψιμότητας, και υπό τη σκιά του πολέμου, εξανεμίζεται σε λογαριασμούς ρεύματος και υπερκοστολογημένες πρώτες ύλες.

Ακόμα και οι διακανονισμοί γίνονται ατελέσφοροι όσο οι καταναλωτές είναι αδύνατο να αντεπεξέλθουν και όσο ακολουθούν νέα τιμολόγια, πιο «φουσκωμένα» από τα προηγούμενα.

Ο φόβος των αμετάκλητων λουκέτων στις τουριστικές επιχειρήσεις είναι υπαρκτός.

Το οικονομικό βάρος των επιλογών της κυβέρνησης αλλά και των γενικότερων εξελίξεων πέφτει πάνω στους καταναλωτές, τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες.

Η παρέμβαση της Πολιτείας είναι σήμερα επιτακτική με ένα φορολογικό και οικονομικό πλέγμα προστασίας για να κρατηθεί  ο κόσμος του ελληνικού τουρισμού όρθιος»

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.