Πολιτική

Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στις Βρυξέλλες:   Οι έκτακτες περιστάσεις και ανάγκες της ενεργειακής κρίσης απαιτούν έκτακτα μέτρα

154views

Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στις Βρυξέλλες:

 

Οι έκτακτες περιστάσεις και ανάγκες της ενεργειακής κρίσης

απαιτούν έκτακτα μέτρα

 

  • Τα κράτη – μέλη να δράσουν απόλυτα ενωμένα και αλληλέγγυα
  • Τα μέσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την από κοινού αγορά φυσικού αερίου να ισχυροποιηθούν, ώστε να μειωθεί η τιμή των εισαγωγών.
  • Να υπάρξει η δυνατότητα ευελιξίας ώστε να μπορέσουμε από το ΕΣΠΑ να ενισχύσουμε τους ευάλωτους πολίτες και επιχειρήσεις όπως συνέβη κατά την κρίση της πανδημίας covid-19

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση να λειτουργήσει συντεταγμένα σε επίπεδο εξωτερικής και ενεργειακής πολιτικής αλλά και ευέλικτα σε επίπεδο χρηματοδότησης των έκτακτων αναγκών ζωτικής σημασίας για τους ευρωπαίους πολίτες, ζητά η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών στις Βρυξέλλες.

 

Τονίζει ότι οι κοινωνίες, αλλά και η ίδια η Ευρώπη, δοκιμάζονται από την ενεργειακή κρίση, ενώ ταυτόχρονα οι αυξανόμενες τιμές ενέργειας πιέζουν εξοντωτικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

 

Υπενθυμίζει πόσο σημαντική ήταν η δυνατότητα που δόθηκε κατά παρέκκλιση να χρησιμοποιηθούν πόροι του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων κατά την κρίση της πανδημίας covid-19.

Όπως υπογράμμισε η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου “Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διέθεσε 61 εκατομμύρια ευρώ για τον σκοπό αυτό με πολλαπλάσια αποτελέσματα για την αγορά εργασίας, την στήριξη του κοινωνικού ιστού και την δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας”.

 

Ακουστήκαμε στην Ευρώπη και θα είμαστε σε εγρήγορση ώστε να αξιοποιήσουμε κάθε διευκόλυνση για να στηρίξουμε τα νησιά μας και τους συμπολίτες μας.

 

 

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.