Πολιτική

Πρόσθετη μηνιαία αποζημίωση 1500€ για μετακίνηση ιατρών σε νησιωτικά νοσοκομεία την τουριστική περίοδο

743views

Πρόσθετη μηνιαία αποζημίωση 1500€ για μετακίνηση ιατρών σε νησιωτικά νοσοκομεία την τουριστική περίοδο

Η προσπάθεια εξασφάλισης κινήτρων για την μετακίνηση ιατρικού προσωπικού στη νησιωτική Ελλάδα είναι συνεχής.

Με την τροπολογία 1331/196 στο Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, καθιερώνεται ένα ισχυρό κίνητρο που δίνει τη δυνατότητα για μετακίνηση ιατρών και νοσηλευτών, σε νοσοκομεία τουριστικών και νησιωτικών περιοχών της χώρας, λόγω των αυξημένων αναγκών της θερινής περιόδου.

Συγκεκριμένα από την 1η Ιουλίου 2022 έως την 15η Σεπτεμβρίου 2022 χορηγείται μηνιαία αποζημίωση (πλέον των τακτικών μηνιαίων αποδοχών) ύψους 1.500€ σε ιατρούς του ΕΣΥ και 1.000€ σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που θα μετακινηθούν σε άλλη δομή υγείας, με έμφαση στις νησιωτικές και τουριστικές περιοχές της χώρας.

Η αποζημίωση είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη, ενώ δεν συμψηφίζεται με χρέη. Οι δαπάνες διαμονής και μετακίνησης των ενδιαφερομένων καταβάλλονται από το φορέα υποδοχής. Οι έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες, όπως έχουν οριστεί για την Κεφαλονιά, περιλαμβάνουν έξι (6) ιατρούς στις παρακάτω ειδικότητες:

Καρδιολογίας (1)

Γυναικολογίας (1)

Παθολογίας (1)

Ακτινολογίας (2)

Αναισθησιολογίας (1)

 

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.