Κοινωνία

Προσάραξη σκάφους στην Κεφαλλονιά

40views

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. για προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή «ΓΡΑΒΑΚΙΑ» δυτικών ακτών ν. Κεφαλονιάς.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., το Τ/Χ σκάφος «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» Τ.Α. 300 και το Ρ/Κ «ΜΑΚΗΣ» Ν.Α. 546 όπου εντόπισαν το Ε/Π – Τ/Ρ σκάφος «ΒALBOA» Ν. Πρέβεζας 145 προσαραγμένο στην περιοχή ”ΠΑΛΙΟΣΤΑΦΙΔΑ” ν. Κεφαλληνίας.

Το ανωτέρω σκάφος αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε από το «ΜΑΚΗΣ» συνοδεία του Π.Λ.Σ. και του «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» στον λιμένα Αργοστολίου Κεφαλλήνιας.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΒALBOA» μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαίωσης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που του παρακολουθεί.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.