Πολιτική

Προγραμματική Σύμβαση με τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ  για την επισκευή του κτιρίου που στεγάζει το Παράρτημα Κέρκυρας υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων,  Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

55views

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Προγραμματική Σύμβαση με τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ

 για την επισκευή του κτιρίου που στεγάζει το Παράρτημα Κέρκυρας υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων,

 Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

 

 

 

  • Επιτακτική η ανάγκη επισκευής του κτιρίου, επί της οδού Ευαγγέλου Ναπολέοντος, όπου στεγάζεται το Παράρτημα του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα, γι’ αυτό η Περιφερειακή Αρχή αποφάσισε την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο προϋπολογισμού 43.000 € – Εκπεφρασμένη η βούληση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ν’ αναλάβει την εύρεση χρηματοδοτικού εργαλείου προκειμένου να προχωρήσει η μεταστέγαση του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Κέρκυρας σε άλλο κτίριο, το οποίο θα πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις

 

  • Διαβεβαιώσεις του Προέδρου του ΕΚΑΒ προς την Περιφερειάρχη ότι θα προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για να βγει στον αέρα μέχρι τέλος του έτους η προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια των 18 ασθενοφόρων στα Ιόνια Νησιά με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-20

 

  • Την πρόσληψη 10 ατόμων για τη σύσταση του Τομέα ΕΚΑΒ Κέρκυρας ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ έπειτα από τις συνεχείς εκκλήσεις της Περιφερειακής Αρχής – Ενίσχυση του δυναμικού του ΕΚΑΒ Κέρκυρας και με 3 προσλήψεις επικουρικών μέσω του ΕΣΠΑ 2014-20 από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

 

 

Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του ΕΚΑΒ, για το έργο της επισκευής του κτιρίου του ΕΚΑΒ Κέρκυρας, υπέγραψε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

 

Ειδικότερα, η εν λόγω Προγραμματική Σύμβαση αφορά την εκτέλεση του έργου «Επισκευές στο κτίριο του Ε.Κ.Α.Β. Τομέας Κέρκυρας» προκειμένου να προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία για επισκευή του υπάρχοντος κτιρίου, ύψους ποσού 43.000 € προερχόμενο από τους ΚΑΠ Επενδύσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

 

Από την πλευρά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων υπέγραψε η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ενώ από την πλευρά του ΕΚΑΒ ο Αντιπρόεδρος του, Παναγιώτης Κουτσουμπέλης. Παρόντες κατά την υπογραφή ήταν τόσο ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, όσο και η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης, Μελίτα Ανδριώτη.

 

Σκοπός της Προγραμματικής Σύμβασης είναι ν’ αντιμετωπιστούν φθορές, οι οποίες έχουν διαπιστωθεί, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό του διώροφου κτιρίου, το οποίο στεγάζει -στον 1ο όροφό του- το Παράρτημα ΕΚΑΒ Κέρκυρας επί της οδού Ευαγγέλου Ναπολέοντος και να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των εργαζόμενων.

 

Η Περιφερειακή Αρχή έχει εκφράσει τη βούλησή της στη Διοίκηση του ΕΚΑΒ ν’ αναλάβει την εύρεση χρηματοδοτικού εργαλείου προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη μεταστέγαση του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα σε άλλο κτίριο, μόλις βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, που θα πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

 

Ωστόσο, επειδή κρίνεται επιτακτική η ανάγκη επισκευής του υπάρχοντος κτιρίου -και μέχρι να βρεθεί κατάλληλο κτίριο, το οποίο θα προκριθεί ως κατάλληλο για την οριστική μεταστέγαση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας- η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αποφάσισε να προχωρήσει στην υπογραφή της εν λόγω Προγραμματικής Σύμβασης με τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ. Η Περιφερειάρχης μάλιστα, ζήτησε η διαδικασία δημοπράτησης του σχετικού έργου να γίνει με ταχείς ρυθμούς ει δυνατόν μέχρι το τέλος του έτους.

 

Στη συνάντηση εργασίας της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης με τους διοικούντες το ΕΚΑΒ τέθηκαν επί τάπητος -για μια ακόμα φορά- τα δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν, αφενός στην υποστελέχωση του ΕΚΑΒ, αφετέρου στην έλλειψη ασθενοφόρων στα Ιόνια Νησιά.

 

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, έχει ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη -βρίσκοντας μάλιστα, θετική ανταπόκριση από τον Υπουργό- την πρόσληψη 10 ατόμων για το ΕΚΑΒ Κέρκυρας, ώστε να συσταθεί ο Τομέας Βόρειας Κέρκυρας, κάτι που έχει αναδείξει πολλές φορές η Περιφερειακή Αρχή ως θέμα ύψιστης προτεραιότητας. Ενημέρωσε δε, ότι στον γενικό σχεδιασμό του ΕΚΑΒ, τον οποίο υπέβαλε στον Υπουργό Υγείας, έχει εντάξει το αίτημα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ Βόρειας Κέρκυρας.

 

Επιπρόσθετα, πέρα από την πρόσληψη των 10 ατόμων, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προχωρά άμεσα στην πρόσληψη 3 επικουρικών για την ενίσχυση του δυναμικού του ΕΚΑΒ Κέρκυρας μέσω του ΕΣΠΑ 2014-20.

 

Σε περίοπτη θέση στην ατζέντα των συζητήσεων της Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και της Μελίτας Ανδριώτη, με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ, βρέθηκε και το θέμα της προμήθειας των 18 ασθενοφόρων για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω του ΕΣΠΑ 2014-20.

Όπως τονίστηκε από την Περιφερειάρχη, η Περιφερειακή Αρχή ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο έχει προχωρήσει σε τροποποίηση του σχετικού προϋπολογισμού, ο οποίος ανέρχεται πλέον σε 1.736.000 €, με το ΕΚΑΒ να είναι ο φορέας, ο οποίος πρέπει να τρέξει τη διαδικασία του διαγωνισμού.

Οι διαβεβαιώσεις, τις οποίες πήρε η Περιφερειάρχης από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, είναι πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχει αναρτηθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια των 18 ασθενοφόρων στα Ιόνια Νησιά.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.