Πολιτική

Πολυλειτουργικό διοικητήριο Αργοστολίου-Αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και του Parking στο Αργοστόλι

171views

ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ Αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και του Parking στο Αργοστόλι .

Η δημιουργία ενός Πολυλειτουργικού κτιρίου στίς παρυφές της πόλεως Αργοστολιου που θα στεγάσει υπηρεσίες της Περιφερειας , της Αποκεντρωμένης , του Δήμου , της Αστυνομίας , της Πυροσβεστικής , της ΑΑΔΕ και πολλών άλλων υπηρεσιών , με χώρους Parking και υπόγεια γκαράζ θα δημιουργούσε πολλαπλά οφέλη στην πόλη .
  • θα δημιουργούσε ένα πλήρες διοικητικό κέντρο με συγκεντρωμένες και συντονισμένες όλες τις Δημοσιες , Περιφερειακές και Δημοτικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πολιτών .
  • Θα απεγκλώβιζε δεκάδες θέσεις parking ,των υπαλλήλων από τα κεντρικά σημεία της πόλης ούτως ώστε ο εισερχόμενος στην πόλη θα μπορούσε με μεγαλύτερη άνεση να παρκάρει για τα ψώνια και την αναψυχή του .
  • Θα ελάφρυνε την κυκλοφορία από τους εισερχόμενους στην πόλη για την εξυπηρέτηση τους από τίς υπηρεσίες γιατί πλέον η εξυπηρέτηση των πολιτών και οι υπάλληλοι θα ευρίσκονται στίς παρυφές της πόλης .
  • Θα εδινε την δυνατότητα σε πολλές «οικονομίες κλιμάκος» για την εξυπηρέτηση των υπαλλήλων ( παιδικός σταθμος για τα παιδιά τους , εύκολη πρόσβαση στην δουλειά τους αφού θα υπάρχει εξασφαλισμένος χώρος στάθμευσης κλπ ) .
  • Οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα με άνεση και χωρίς χάσιμο χρόνου για εξεύρεση Πάρκιν να εξυπηρετούνται και να έχουν επί πλέον χρόνο για αναψυχή και ψώνια .
  • Θα απεγκλωβιστούν κτίρια στο κέντρο της πόλης για πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις , για αναψυχή και γενικά θα αλλάξει η δραστηριότητα στο κέντρο προς το καλύτερο .
  • Θα απεγκλωβιστούν κτίρια επίσης για ενοικίαση που μπορούν να μετατραπούν σε χώρους υποδοχής καθηγητών , γιατρών κλπ .
Ο χώρος του Πολυλειτουργικού κτιρίου προσδιορίζεται από τον πρώτο κόμβο της Κρανιάς έως την ΒΙΠΕ .
Το κόστος της όλης «επένδυσης» το υπολογίζω απο 15 εκ. € έως 20 εκ € , χωρίς να είμαι και ειδικός ούτε μηχανικός .
Το κόστος αυτό είναι μηδαμινό μπροστά στα πολλαπλά οφέλη για την πόλη και τους κατοίκους της , αλλά και τους κατοίκους και επισκέπτες ολόκληρης της Κεφαλονιάς μας .
Η εξεύρεση της χρηματοδότησης μέσω Ευρωπαϊκών ή Ελληνικών προγραμμάτων ανάπτυξης είναι πιστεύω στίς δυνατότητες μας .
Δεν « κομίζω Γλαύκα εις Αθήνα» αλλά επαναφέρω μία ιδέα που είχε συζητηθεί στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κεφαλονιάς και Ιθάκης και επι Νομαρχίας Λευκαδίτη 2002-2006 και Νομαρχίας Γεωργάτου 2007-2010
Το Πολυλειτουργικό κτίριο αυτό , σε συνδυασμό με την επέκταση του Περιφερειακου Αργοστολιου (Φαραώ – Ορφανοτροφείο ), τον δρόμο Κρανιά – ΒΙΠΕ , το νέο λιμάνι στο Δράπανο , το δρόμο Αεροδρόμιο – Κρανιά θα δώσει ανάσα πνοής για την πόλη του Αργοστολιου .
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.