Κοινωνία

Ποιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δήμου Ληξουρίου για τη εορτή του Πάσχα

239views

 

Μετά από τρία χρόνια που λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις την Μεγάλη Εβδομάδα , φέτος , τηρώντας πάντα όλα τα μέτρα προστασίας , θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Μεγάλη Παρασκευή ώρα 9:00 το βράδυ

Από τον Ιερό Ναό Παντοκράτορα θα ξεκινήσει η περιφορά του επιταφίου, στην πομπή θα ενσωματωθεί και ο επιτάφιος του Αγίου Νικολάου Μηνιατών , με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Χαράλαμπου Μακρή.

Η πομπή μέσα σε κλίμα κατάνυξης όπως αρμόζει στην ημέρα θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία όπου θα ακολουθήσει δέηση.

Τελετάρχες ορίζονται οι: Γιουλάτος Σπύρος, Μάκης Μήλας και Νεκτάριος Αραβαντινός

Με το πέρας της τελετής στο κάτω μέρος της πλατείας ανάβουμε φαναράκια προς τιμήν των αγαπημένων μας ανθρώπων που δεν είναι πια στη ζωή και ανεβαίνουν στον ουρανό για να συναντήσουν τις ψυχές τους. (Φροντίστε να έχετε μαζί σας αναπτήρα).

   Ώρα  11:00 το βράδυ  στα Μονοπολάτα, όπου στο ναό του Αγίου Κωνσταντίνου θα πραγματοποιηθούν  τα εγκώμια, το κάψιμο του Ιούδα πίσω από την παλιά εκκλησία  και η πρώτη Ανάσταση με το σπάσιμο των αγγείων, που αδιαλείπτως  γίνεται από τις αρχές του 1900.

Μεγάλο Σάββατο

«Το σπάσιμο της στάμνας»

   Ώρα 11:00 το πρωί στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μηνιατών με το άκουσμα της Πρώτης Ανάστασης και το χαρμόσυνο χτύπημα των καμπανών σπάμε την πρώτη στάμνα υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου συνοδεία της οποίας καταλήγουμε στην Κεντρική Πλατεία όπου ακολουθεί στο σπάσιμο της στάμνας και των κεραμικών από τα γύρω μπαλκόνια.

 

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ληξουρίου

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.